Dritan Abazović / - FOTO: VLADA CG
27/09/2022 u 08:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dijaspora uručila priznanje Abazoviću za promociju mira i pomirenje naroda

Tokom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, povodom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, Abazović je imao nekoliko sastanaka sa predstavnicima mnogobrojne dijaspore u Njujorku

Crnogorska dijaspora uručila je premijeru Dritanu Abazoviću u Njujorku Priznanje za poseban doprinos promociji mira, očuvanju multikulturalnosti i pomirenju naroda u Crnoj Gori.

Iz kabineta premijera je saopšteno da je Abazoviću uručeno priznanje tokom susreta sa crnogorskom dijasporom iz Ulcinja, Ana Malit, Krajine, Bara, Tuzi, Plava, Gusinja.

- Oni su tokom razgovora sa Abazovićem odali priznanje na učinjenom za svega tri mjeseca Vlade i ohrabrili ga da bude istrajan u borbi za pravdu - kaže se u saopštenju.

Tokom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, povodom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, Abazović je imao nekoliko sastanaka sa predstavnicima mnogobrojne dijaspore u Njujorku.

- U prijatnoj i prijateljskoj atmosferi, predsjednik Vlade i ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka razgovarali su sa dijasporom i iseljenicima o političkim prilikama u Crnoj Gori i razmotrene su mogućnosti investiranja u razvoj pomenutih krajeva Crne Gore - kaže se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:23