Abazović sa generalom NATO-a / - ABAZOVIć SA GENERALOM NATO-A
08/02/2023 u 19:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović sa generalom NATO-a: Crna Gora prva u regionu po broju primljenih izbjeglica iz Ukrajine

Abazović je istakao da će ove godine, po prvi put, Crna Gora dostići planiranih dva odsto BDP za odbranu, što potvrđuje kredibilnost našeg članstva u NATO

Predsjednik Vlade Crne Gore  Dritan Abazović primio je danas u vili Gorica zamjenika komandanta Savezničkih snaga za Evropu (DSACEUR), generala Tima Radforda.

Premijer je istakao važnost članstva Crne Gore u NATO, ocjenjujući tu odluku kao istorijsku, i naglasio da je sistem kolektivne bezbjednosti ključni segment u zaštiti sigurnosti i stabilnosti za države poput Crne Gore.

Abazović je istakao da će ove godine, po prvi put, Crna Gora dostići planiranih dva odsto BDP za odbranu, što potvrđuje kredibilnost našeg članstva u NATO. U kontekstu agresije na Ukrajinu, Abazović je ocijenio da je Crna Gora prva u regionu po broju primljenih izbjeglica, što govori da je naša zemlja sigurna luka i otvorena za sve kojima je sklonište potrebno, što je potvrđeno mnogo puta tokom istorije.

Generala Radforda su, zajedno sa premijerom, dočekali ministar odbrane Filip Adžić i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. maj 2023 16:27