/ - FOTO: VLADA CRNE GORE
27/01/2023 u 17:15 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović sa ministrima u posjeti Opštini Kotor: Crna Gora je na pravom putu

Delegacija Vlade i Opštine, zajedno sa ministrom sporta i mladih Vasilijem Laloševićem i direktorom Uprave za kapitalne projekte Esminom Bećovićem obišla je i lokaciju sportske dvorane u Rakitama, čija realizacija kasni već 15 godina

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, zajedno sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem, ministrom zdravlja Dragoslavom Šćekićem i ministrom sporta i mladih Vasilijem Laloševićem, boravi u zvaničnoj posjeti Opštini Kotor gdje ih je dočekao predsjednik Opštine Vladimir Jokić sa svojim saradnicima.

Na samom početku posjete Opštini, delegacija Vlade i Opštine obišla je zidine Starog grada. Tom prilikom, predsjednik Opštine Kotor ukazao je na neophodnost konzervacije bedema i angažovanja renomirane inostrane kompanije sa kojom je Opština ranije sarađivala, a za koje je neophodna podrška države u tom kontekstu. 

Premijer Abazović i ministar Šćekić, zajedno sa predsjednikom Opštine Kotor i ostalim ministrima, obišli su Opštu bolnicu Kotor gdje su razgovarali sa njenim direktorom dr Davorom Kumburovićem o namjeri Vlade da tu instituciju proglasi za regionalni zdravstveni centar.

-Kotor je grad koji generiše najveću vrijednost u Crnoj Gori, koja se ne mjeri samo ekonomskim parametrima. Od Kotora počinjemo obilazak svih opština s ciljem da pošaljemo poruku da je Crna Gora, uprkos svim problemima sa kojima se suočavama, na pravom putu- naglasio je premijer.

Predsjednik Opštine Jokić naglasio je da Kotor možda ima najmanje finansijskih zahtjeva prema državi, ali da je potrebno da država otvori prostor u smislu administrativnih prepreka. „Postoji spremnost da se pomogne u rješavanju tih problema. Osim toga što imamo kritične tačke koje moramo zajedno rešavati imamo i zajedničke uspjehe. Nalazimo se u bolnici koja formalno postaje regionalni centar i obišli smo zidine, te stvaramo preduslov da u budućnosti potpišemo Memorandum sa državom da u narednom periodu konzerviramo bedeme kako bi dobili onaj sjaj koji im i dolikuje, a samim tim da našu generaciju upišemo u istoriju kroz vjekove koji dolaze“, naglasio je Jokić.

Delegacija Vlade i Opštine, zajedno sa ministrom sporta i mladih Vasilijem Laloševićem i direktorom Uprave za kapitalne projekte Esminom Bećovićem obišla je i lokaciju sportske dvorane u Rakitama, čija realizacija kasni već 15 godina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:01