Фото: Европски парламент / - Фото: Европски парламент
18/05/2022 u 17:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић са Пицулом у Бриселу: Нема више недодирљивих, похвале за тужиоца

игурни смо да ће се сва наша преданост и рад на крају значајно вредновати, закључио је Абазовић

Хрватски заступник у Европском парламенту Тонино Пицула састао се данас у Бриселу са премијером Црне Горе Дританом Абазовићем који је поручио да нова Влада добро напредује, те да ће наставити да раде истим темпом. 

- Очекивања од нове владе су велика. Од велике је важности поновно вратити у фокус реформску агенду како би се на примјеру Црне Горе дао нови замах политици проширења ЕУ- казао је Пицула.

Абазовић је поручио да желе да успију и остваре, како је казаом "амбициозан план да са ширим консензусом спроведу реформе у правосуђу и тако деблокирају кључне застоје у приступном процесу".

- Посебну похвалу заслужује нови специјални државни тужиоц. Нема више недодирљивих. Амбициозни смо и задовољни атмосфером која влада у Црној Гори, али и у Бриселу  Очекујемо и надаље активну улогу Европског парламента на путу нашег напретка- поручио је Абазовић. 

Абазовић је такође истакао да се морају убрзати одлуке о страним инвестицијама западних компанија и да мора доћи до диверзификације енергетског сектора и плина у луци Бар те до рјешења питања спорне аутопута Бар-Бољаре при чему ЕУ мора показати већу спремност да се укључи у изградњу већих инфраструктурних пројеката у регији.

- Сигурни смо да ће се сва наша преданост и рад на крају значајно вредновати- закључио је Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:17