/ - дритан абазовић
31/12/2021 u 11:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић са радницима Приморке: Захтјеви радника оправдани

Потпредсједник Владе и представници радника сагласили су се да, са људске стране, разумију напоре Едина Бегзића да се бори за права радника

Влада Црне Горе је максимално посвећена да се проблематизација приватизације АД „Приморка“ Бар актуелизује, казао је Дритан Абазовић.

- Узели смо обавезу да им помогнемо у томе. Захтјеви радника су максимално оправдани и имају реалне захтјеве- истакао је потпредсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић након састанка са представницима радника АД „Приморка“ Бар.

Потпредсједник Абазовић је истакао да ће у том смислу наредне активности Кабинета потпредсједника Владе бити да у комуникацији са предсједником скупштинске Комисије за праћење и контролу поступка приватизације, Максимом Вучинићем, отворимо јавну дебату и позовемо све да укрстимо аргументе.

Абазовић је навео да ће Кабинет потпредсједника Владе послати ургенцију према Државном тужилаштву и изразио наду да неко ново Тужилаштво неће чекати да застари предмет и да ће процесуирати све оне који су учествовали у очигледним коруптивним радњама у случају приватизације Приморке.

- Представљајући проблем приватизације, представници радника АД „Приморка“ Бар су затражили да се Влада Црне Горе активније укључи у рјешавање њиховог проблема. Представници радника су истакли да гро њихових проблема лежи у Државном тужилаштву, које раније није испоштовало процедуре и које је каснило за својим закључцима- наводе у саопштењу.

У врло коректном разговору, потпредсједник Владе и представници радника сагласили су се да, са људске стране, разумију напоре Едина Бегзића да се бори за права радника којима не припада, али да метода коју је изабрао није прикладна. У том смислу, они су изразили наду да ће правосудни органи имати то у виду и карактерисати поменути случај кроз олакшавајуће околности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 23:12