/ foto: lazar ružić
20/09/2023 u 13:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović sa sekretarom Unije za Mediteran: Crna Gora daje kontinuiran doprinos regionalnoj saradnji

Spremni smo da učestvujemo u svim inicijativama koje u krajnjem imaju za cilj integraciju zemalja regiona u Evropsku uniju, poručio je Abazović

Tokom boravka u Njujorku, predsjednik Vlade i rukovodilac radom Ministarstva vanjskih poslova  Dritan Abazović sastao se sa generalnim sekretarom Unije za Mediteran Naserom Kamelom, i tom prilikom još jednom ponovio da Crna Gora daje kontinuiran doprinos regionalnoj saradnji.

- Stabilna regionalna saradnja i dobri susjedski odnosi jedan su od ključnih prioriteta vanjske politike Crne Gore. Spremni smo da učestvujemo u svim inicijativama koje u krajnjem imaju za cilj integraciju zemalja regiona u Evropsku uniju- poručio je Abazović.

On je kazao i da bi Crna Gora jako cijenila podršku kandidaturi koji je Budva-Boka podnijela za titulu Evropske prijestonice kulture 2028.

- Crna Gora pozdravlja sve prilike za budući razvoj saradnji i inicijativa u predstojećem periodu, sa fokusom na zajedničkim akcijama, posebno za inicijativu vezano za nominaciju Prijestonice kulture Mediterana 2025- istakao je Abazović.

On je podsjetio da Crna Gora predsjedava dvijema regionalnim inicijativama (CEFTA – Centralnoevropski sporazum o slobodnoj trgovini i DPPI – Inicijativa za pripremljenost i prevenciju katastrofa za jugoistočnu Evropu), kao i da smo nedavno uspješno okončali naše jednogodišnje predsjedavanje procesom saradnje SEECP – Jugoistočna Evrope.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. novembar 2023 10:41