Дритан Абазовић / - RADE KOPRIVICA
03/05/2022 u 15:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Сињајевина на папиру и даље војни полигон, али војне активности обустављене и тражи се друга локација

Црна Гора мора да има полигон, али на неком другом локалитету, не на највећем пашњаку у Црној Гори, а једном од већих у Европи, казао је Абазовић

Премијер Дритан Абазовић саопштио је да иако одлука о војним полигону на Сињајевини није званично поништена то не значи да ће на тој планини бити војних активности. Он је казао да је пројекат војног полигона на Сињајевини обустављен и тамо нема и неће бити војних активности.

- Тамо нема никаквих активности везаних за војни полигон. Црна Гора мора да има полигон, али на неком другом локалитету, не на највећем пашњаку у Црној Гори, а једном од већих у Европи. 

Везано за документацију која би водила парафирању, мислим да ћемо ускоро имати и ту нешто припремљено - казао је премијер током обиласка Комарнице.

 На питање да ли Црна Гора има уговор са НАТО о полигону на Сињајевину, Абазовић је казао да нема.

- Не постоји уговор о војном полигону, али се тамо припремала велика међународна вјежба, која ипак није одржана 2021. Ту је требао да учествује велики број снага из цијелог свијета. Црна Гора као НАТО земља мора да има полигон за такве активности и морамо наћи алтернативу у некој зони која није толико еколошки значајна као Сињајевина. И наша војска мора да тренира, али морамо наћи неку другу локацију која није Сињајевина - казао је Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:21