Dritan Abazović / - DRITAN ABAZOVIć
24/09/2023 u 21:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović sjutra na FPN-u u Beogradu, govoriće o partijskom sistemu u Crnoj Gori nakon izbora 2020.

Abazović će sa politikološkog aspekta razgovarati o okončavanju višedecenijske vlasti jedne partije, saradnji različitih ideoloških opcija u kontekstu partijskog pluralizma i demokratije

Premijer Dritan Abazović gostovaće sjutra na Fakultetu političkih nauka u Beogradu gdje Nacionalna koalicija za decentralizaciju organizuje organizuje seriju predavanja u okviru Masterclassa škole političkog i izbornog sistema pod nazivom “Od demokratije do autoritarizma i nazad”, saopšteno je iz Vlade.

Abazović će, kako je najavljeno, govoriti na temu “Partijski sistem u Crnoj Gori nakon avgustovskih promjena”. Abazović će sa politikološkog aspekta razgovarati o okončavanju višedecenijske vlasti jedne partije, saradnji različitih ideoloških opcija u kontekstu partijskog pluralizma i demokratije, političkoj nestabilnosti, kao i o tome da li je moguće sačuvati demokratska dostignuća iz 2020. godine i pronaći kompromis između političkih aktera sa različitim vizijama razvoja Crne Gore.

Iz Vlade su naveli da je Abazović doktorirao na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

- Bio je student generacije i dobitnik “Zlatne značke” i “Zlatne povelje” Univerziteta u Sarajevu. Specijalizovao se na nekoliko studijskih programa. Usavršavao se na Univerzitetu u Oslu, gdje je završio „Studije mira”, a bio je učesnik stručnih programa u SAD-u, Luksemburgu, Austriji, Belgiji, Španiji, Sloveniji. Radio je kao demonstrator na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu na predmetima prof. dr Esada Zgodića. Do sada je izdao dvije knjige: “Kosmopolitska kultura i globalna pravda” (2010) i “Kritika globalne etike” (2022) - zaključuju iz Vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

06. decembar 2023 03:51