Дритан Абазовић / - УРА
16/06/2021 u 16:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић сјутра у Аустрији

Радна посjета Абазовића Аустриjи доприниjеће оснаживању билатералне сарадње двиjу земаље, коjа jе од изузетног значаjа у процесу европских интеграциjа Црне Горе

Потпредсjедник Владе Дритан Абазовић од сjутра ће боравити у радноj посjети Аустриjи, гдjе ће представљати Црну Гору на комплементарноj сесиjи на нивоу министара задужених за вањске и европске послове. Фокус тематског панела биће политика проширења земаља Западног Балкана, а водиће га министарка за ЕУ и Устав Аустриjе, Каролин Едштадлер, саопштено jе из Владе.

Уз то, Абазовић ће имати и билатералне сусрете са министарком одбране Аустриjе Клаудиjом Танер, министарком правде Аустриjе Алмом Задић и предсjедником парламентарне групе Аустриjа – Црна Гора Максимилиjаном Колнером и члановима тог тиjела.

– Планирано jе и да потпредсjедник Абазовић у петак 18. jуна присуствуjе радном ручку чиjи ће домаћин бити канцелар Аустриjе Себастиjан Курц. Радна посjета Абазовића Аустриjи доприниjеће оснаживању билатералне сарадње двиjу земаље, коjа jе од изузетног значаjа у процесу европских интеграциjа Црне Горе, али и у афирмациjи постигнутих резултата на том пољу у преходном периоду – наводи се у саопштењу.

Поменута посjета ће бити потврда да jе Аустриjа jедан од наjважниjих спољнополитичких партнера Црне Горе, додаjе се, са коjом у континуитету имамо интензиван билатерални и политички диjалог.

Фокус тематског панела на ком ће учествовати Абазовић биће на политици проширења и размjени мишљења у контексту Конференциjе за будућност Европе, уочи пленарног састанка Конференциjе коjи ће се одржати 19. jуна у Стразбуру.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 05:48