dritan abazovic / - DAN
25/01/2022 u 11:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Смјене су одраз немоћи, 4. фебруара је са Владом све завршено

Изборна воља није оно што мисле Демократе или министар Милојко Спајић, нагласио је он

Потпредсједник Владе Дритан Абазовић у изјави за меидје саопштио је "да није забринут због смјена у актуелној влади". Према његовим ријечима "оне су епилог немоћи"

-Било би логично да буде смијењен с позиције потпредсједника Владе, око тога не правим никакву драму. 4. фебруара је са владом све завршено. Ако мисле да смјене нешто доприносе, нема никаквих проблема што се мене тиче. Ако неко жели да такне уставни поредак, имаће одговор истог секунда- саопштио је Абазовић.

Додао је да  сматра да премијера неко погешно савјетује и да је сада јасније зашто би влада требало да падне.

-Изборна воља није оно што мисле Демократе или министар Милојко Спајић...Очекује да вечерас почнем разговоре са ДФ-ом. Током дана ћу контактирати Андрију Мандића, да сједнемо за сто, независно од тога хоћемо ли наћи рјешења. Сви се понашају коректно осим Демократа и групе око премијера Здравка Кривокапића- поручио је Абазовић.

Коментаришући изјаву премијера који је јутрос саопштио "да је на сцени државни удар Абазовић је навео:"Ја мислим да једини државни удар чине они. Смјенама, покушајима да скрате мандат Скупштини...ту видите намјере".

Он је саопштио да је  јутрос тражио информације из Управе полиције и Агенције за националну безбједност у вези са порталом.

-Што се тиче Лечића, њега сам срео, не знам у којој је функцији дошао ако је дошао да распамети народ онда институције треба да реагују. Ако су задовољни нека га задрже. Ако није у функцији за изазивање нечега лошег- казао еј Абазовић.

Он је нагласио  да премијер не може да смијени директора Управе полиције.

-. Влада то може да уради противзаконито јер је Брђанин изабран на конкурсу. Ако се то деси онда је јасно свима о чему се ради- навео је Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:25