Фото: Абазовић / - Фото: Абазовић
09/04/2022 u 14:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Снимак је класична монтажа, нећу подносити кривичне пријаве

Он поручио да даје подршку тужилаштву да до краја испита овај случај

Лидер ГП УРА и потпредсједник Владе Дритан Абазовић дао је данас полицији у Улцињу изјаву у својству грађанина, а поводом аудио снимка о наводној куповини гласова. Абазовић је за снимак казао да је класична монтажа.

Абазовић је за ТВЦГ саопштио да је објављивање снимка покушај да се он и ГП УРА дискредитују.

 - Нити сам актер снимка, нити сам физички био на мјесту, гдје су људи имали конверзацију, ако су је уопште имали. Ја физички нисам био у Улцињу што су сви остали потврдили. Самим тим је, некако у врло пријатној атмосфери обављен разговор са припадницима Управе полиције, ако буде требало да дам још неку изјаву у било ком својству ја сам спреман да дам -  казао је Абазовић.

Он поручио да даје подршку тужилаштву да до краја испита овај случај.

 - Што се тиче овог снимка - класична монтажа, монтажа мог гласа. Чак ће се можда вјештачењем утврдити да се не ради о мом гласу и мислим да би онда било интересантно да надлежни органи испитају и портале и појединце који се баве таквим покушајем дискредитације -  поручио је Абазовић. 

Абазовић казао и да неће подносити кривичне пријаве, јер се ради о НН лицу, па нема основа за пријаву. Не жели ни да подноси пријаве против једном портала за повреду угледа и части. 

Редакцијама више црногорских медија 4. априла је достављен снимак наводне куповине гласова у Улцињу, у ком су 27. марта одржани локални избори.

На снимку се наводно чују лидер ГП УРА Дритан Абазовић, челник улцињског одбора тог покрета и носилац листе “За нови почетак” Омер Бајрактари, предсједник Демократске партије и посланик Албанске коалиције “Једногласно” Фатмир Ђека, комунални инспектор у Улцињу Амир Мехмети и непозната особа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 17:49