Дритан Абазовић / фото: Раде Копривица
23/05/2022 u 18:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић стигао у Давос: Сjутра састанак са предсjедницом ММФ-а

Више од 2.000 учесника, укључуjући глобалне лидере из бизниса, медиjа и цивилног друштва, доприниjеће своjом стручношћу у преко 400 сесиjа

Предсjедник Владе Дритан Абазовић борави у тродневноj посjети Шваjцарскоj, гдjе ће учествовати на Годишњем састанку Свjетског економског форума, саопштено је из Кабинета премијера.

- Више од 2.000 учесника, укључуjући глобалне лидере из бизниса, медиjа и цивилног друштва, доприниjеће своjом стручношћу у преко 400 сесиjа. Форуму ће присуствовати и 300 jавних личности, међу коjима су шефови држава, влада и међународних организациjа, као и министри ванjских послова, привреде, финансиjа, трговине, енергетике, чланови Г7 и Г20. Тема скупа jе „Историjа на прекретници: Владине политике и пословне стратегиjе“ - наводи се у саопштењу.

Како се истиче, предсjедник Владе Абазовић говориће 25. маjа на сесиjи „Дипломатиjа и диjалог на Западном Балкану“, заjедно са предсjедницима и премиjерима држава региона, као и министрима ванjских послова, представницима ЕУ и броjних међународних организациjа.

- Сjутра, 24. маjа, премиjер Абазовић ће имати први заказани билатерални сусрет са директорком Међународног монетарног фонда Кристалином Георгиjевом - казали су из Кабинета.

Предсjедник Владе Абазовић присуствоваће вечери коjу организуjе домаћин и оснивач Свjетског економског форума Клаус Шваб, заjедно са лидерима из свиjета политике, бизниса и науке.

На маргинама Свjетског економског форума у Давосу, планиран jе и низ билатералних сусрета премиjера Абазовића са лидерима држава ЕУ и региона.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:50