/ - FOTO: SKRINšOT
19/09/2022 u 19:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Abazović stigao u State Department: Lekić ima podršku, očekujem da Vlada bude formirana

Ja očekujem da, ako se svi budu držali onoga što suz rekli, da neće biti značajnih problema, poručio je Abazović

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović stigao je u State Department. On je u izjavi za meidje naveo da Miodrag Lekić ima njihovu (URA) podršku i da bezbjednosni sektor i spoljna politika moraju biti dobri i očuvani i da bez toga dogovra nema.

-Ukoliko dođe do formiranja nove Vlade u Crnoj Gori, sve ono što je dobro nasleđe se nastavlja..sva podrška koja se tiče politike sankcija se mora nastaviti. Ne bi danas bili ovdje da je suprotno. Da li ima skepticizma, ima ga u našoj zemlji...-kazao je između ostalog Abazović u izjavi za medije.

-Ozbiljne države poput SAD prave partnerstva sa državama. Vlade su prolazne, a partnerstva su trajna i treba ih očuvati. Kako god bude na kraju bilo, oni ostajku kao naši partneri.- kazao je Abazovuić na pitanje šta sada očekuje od SAD i da li će ostati partneri i podržati Vladu sa DF-om.

Abazović dodaje:"Mi smo NATO partner, ne bi bili ovdje da je suprotno".

On je dodao da Crna Gora je danas  bliža formiranju nove vlade i da očekuje da će ona da bude formirana.

-Na početku pregovora smo imali uspostavljen princip da ništa nije uspostavljeno dok se sve ne dogovori...Lekić ima našu podršku...Očekujemo od Đukanovića da mu da mandat..Građani Crne Gore žele da zemlja ide dalje..-kazao je Abazović.

On je rekao da bezbjednosni sektor i spoljna politika moraju da budu nešto što je dobro i da bez toga dogovora nema.

-Mi smo to saopštile kolegama, kolege su prihvatile...Ja očekujem da ako se svi budu držali onoga što suz rekli, da neće biti značajnih problema...-Mi ćemo do kraja sačuvati sve ono što je ostvareno u bezbjednosnom sekotru- poručio je između ostalog Abazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 18:24