/ Фото: Архива
12/07/2021 u 19:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Тринаестојулске побједе да нас инспиришу на европском путу

Вицепремијер тврди да је Влада посвећена очувању антифашистичке традиције

Потпредсједник Владе Дритан Абазовић казао је да 13. јул обиљежавамо због два важна историјска догађаја који умногоме обликују црногорску државност и независност.

- Данас се присјећамо 13. јула 1878. године, дана када је Црна Гора међународно призната на Берлинском конгресу, у тренутку када је наша држава уважена чланица Алијансе и главни кандидат за пуноправно чланство у ЕУ. Присјећамо се и 13. јула 1941. године када је Црна Гора првим оружаним устанком у Другом свјетском рату упалила лучу слободе у наци-фашизмом поробљеној Европи и утрла слободарски пут, дајући примјер свима у борби за слободу - навео је Абазовић.

Потпредсједник Владе у честитки даље наводи да су пред нама данас другачији, али не мање важни изазови са којима се суочавамо.

- Посвећени смо европском путу Црне Горе, неопходним унутрашњим реформама, постављању здравих основа и новом приступу вођења државе, другачијем односу према јавном добру, очувању антифашистичке традиције као језгра мултиетничке, мултивјерске и грађанске Црне Горе. У то име, желим да нас тринаестојулске побједе инспиришу у остваривању побједа које тек треба да наступе на нашем европском путу - закључио је Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 07:55