Абазовић / Фото: ПР Центар, Ђорђе Цмиљанић
10/06/2021 u 09:51 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Немам ништа против реконструкције Владе, оставимо сујету по страни

Ти закони неће донијети револуцију, али донијеће нове вриједности, поручио је вицепремијер

Немам ништа против реконструкције Владе, али имам против система шведског стола, казао је потпредсједник Владе Дритан Абазовић на панел дискусији у ПР Центру. 

- Против сам тога да неки политички субјект намеће нешто што њима одговара. Оставимо сујету по страну. Ако може да се пронађе рјешење волио бих да се ситуација размрси, а још је важније да сада спустимо тензије јер нам иде туристичка сезона- поручио је он. 

Тужилачки закони нису усмјерени против неког појединачно, али ако сви имају петице а нико не показује резултате онда ту нешто није у реду, казао је данас на панел дискусији у ПР Центру потпредсједник Владе Дритан Абазовић. 

- Тужилачки закони неће донијети револуцију, али донијеће нове вриједности и размишљања. У Црној Гори више нема концетрације моћи у једном човјеку и свако је важан на свој начин, али ако неко жели да Црну Гору држи као феуд то је јако неодговорно- додао је он. 

Абазовић је казао да је улазак Црне Горе у Европску унију за 2025. годину јако амбициозан план.

- Ипак, то не зависи од нас, него од борбе али радићемо само оно што је до нас. Наша земља треба да буде максимално посвећена ЕУ интеграцијама, а велики број грађана Црне Горе подржава чланство у ЕУ- додао је Абазовић. 

Истакао је да је примјена закона била лоша.

- То је много једноставно и нема потребе за даљим објашњењима. Морамо радити ствари које су конкретне, морамо заштити буџет, морамо иматиу сарадњу Владе и државног тужилаштва и судства а тренутно то немамо. Недостаје дијалог, а имамо ВД стање у многим институцијама како у тужилаштву, тако и у судству и Уставном суду. Процес ЕУ интеграција не треба да посматрамо као притисак Брисела, већ нешто што треба да то одрадимо. Морамо указати на препреке, а резултате морамо испоручити. Можемо отворити Пандорину кутију у владавини права, а то се не може десити тако што ћемо штитити људе који треба да одговарају- поручио је Абазовић. 

Према његовим ријечима, у новој Влади нема простора за манипулацију

- Или имамо ЕУ која прича неистину или имамо варијантну да Тужилачки савјет жели да награди и дјелује по бабу и по стричевима- закључио је Абазовић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:57