foto: Vlada / - FOTO: VLADA
21/09/2023 u 19:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović u Njujorku: Ženama dati više prostora, muškarci se nijesu pokazali uspješnim

Abazović je kazao da svijet ne treba da ponavlja iste greške iz prošlosti već da je potrebno ženama dati priliku da svojom mudrošću preuzmu odgovornost kako bi svijet učinili boljim mjestom za život

U današnjem svijetu, gdje nailazimo na mnogo izazova i konfuzije u kontekstu geopolitike, moramo dati više vremena i prostora ženama jer muškarci nijesu bili toliko uspješni", istakao je predsjednik Vlade Crne Gore  Dritan Abazović tokom obraćanja na sastanku na visokom nivou koji se održava pod temom "Unapređenje održivosti i prilagodljivosti Agende žene, mir i bezbjednost" tokom 78. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Abazović je kazao da svijet ne treba da ponavlja iste greške iz prošlosti već da je potrebno ženama dati priliku da svojom mudrošću preuzmu odgovornost kako bi svijet učinili boljim mjestom za život.

- Hvala u ime Vlade Crne Gore. U nama ćete uvijek imati partnera od povjerenja za ovu vrstu politike. Nadam se da ćemo iz godine u godinu ovdje dolaziti da prezentujmo bolje rezultate, zaključio je premijer Abazović.

Moderatorka sastanka na visokom nivou pozdravila je govor premijera Abazovića uz komentar: „Thank you sir, you are gender champion".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. decembar 2023 08:29