Абазовић и Грлић Радман / - фото: Кабинет потпредсједника
08/11/2021 u 20:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић у Загребу: Заjеднички задатак jе оснаживање и унапређење односа двиjе државе

Абазовић и Грлић Радман су се сложили да jе потребно његовати културу сjећања, како бисмо заjеднички могли градити мирну и стабилну будућност

Црна Гора и Хрватска су примjер успjешне регионалне сарадње, док jе њено оснаживање и унаприjеђење важан задатак у наредном периоду, указао jе потпредсjедник Владе Дритан Абазовић приликом сусрета са министром вањских и европских послова Хрватске, Горданом Грлићем Радманом.

Абазовић jе радну посjету Загребу искористио да укаже на неопходност продубљивања и jачања билатералних односа двиjе земље, али и рjешавања преосталих отворених питања.

Абазовић и Грлић Радман су се сложили да jе потребно његовати културу сjећања, како бисмо заjеднички могли градити мирну и стабилну будућност, док jе велики искорак већ учињен заjедничким обиљежавањем тридесете годишњице од отварања злогласног логора Морињ почетком ове године.

На састанку jе разговарано о процесу проширења Еуропске униjе, док jе Грлић Радман нагласио да ће Црна Гора имати пуну подршку и помоћ Републике Хрватске на том европском путу.

Грлић Радман је указао на неке од проjеката од кључне важности за очување идентитета Хрвата у Црноj Гори и Боки Которскоj, нарочито истакнувши потребу проналажења одрживог и траjног рjешења за просторе за рад Хрватског националног виjећа (ХНВ) у Доњоj Ластви, као и других хрватских културних институциjа у Црноj Гори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 15:39