foto: Vlada / - FOTO: VLADA
03/05/2022 u 12:10 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Акција на Цетињу изведена успјешно, не желим да афера Кнежевића замијени Меденицу

- Ми смо сачували мир. Ако неки мисле да је требало да падне крв 4. и 5. септембра, то су непријатељи државе - додао је он

Акција полиције на Цетињу је изведена успјешно упркос свему, оцијенио је премијер Дритан Абазовић одговарајући на питања новинара у Брезнама.

Истакао је да не би волио да афера  везана за снимак Петра Кнежевића не би волио да прекрије аферу Весне Меденице.

- За мене није неочекивано да се у ЦГ  буде духови прошлости и национализма. Људи који желе да стопирају грађанску владу имају те амбиције. Што се тиче Кнежевића није  важно када се она актуелизовала, важно је да органи раде свој посао. Не бих волио да једна афера прекрије другу, позивам Тужилаштво да оба случаја разријеше до краја, са овим немам никакав проблем- истакао је Абазовић.

Поручио је да ако неко жели да замијени једну аферу другом да су на погрешном путу. Није желио да изнесе информације о томе, нити да се ствара велика драма. Према његовим ријечима важно је да се сачува кредибилитет Управе полиције.

МУП: Предузете радње у вези снимка; ПЕН центар: Покренути истрагу против Кнежевића и Ракоњца

 - Никад у мом присуству нисам чуо лошу ријеч од Ракоњца. Његово понашање је било крајње пристојно и на високом нивоу. Шта говори снимак Кнежевића, треба ли ми тиме да се бавимо. Заршила се акција у 11 сати и све је било мирно, није било последица. Заувијек ћу бити поносан што је тога дана сачуван мир. Ми смо сачували мир. Ако неки мисле да је требало да падне крв 4. и 5. септембра, то су непријатељи државе. Ја сам несрећан што се у ЦГ десио 4. и 5. септембар, али све се завршило на најбољи могући начин -  навео је он. 

(ВИДЕО) Истрага спорног снимка: "Освојили смо Цетиње и рашчистили ту багру"

Одговарајући на питање о изборима, сматра да сви избори треба да се одрже у једном дану. Неистина је, како додаје, да постоји договор са ДПС-ом о додијели 200 мјеста по дубини.

- Нисам за никакву дискриминацију, то је мој став. Не занима ме ко је која партија ако неко задовољава критеријеме и умије да обавља дужност - навео је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:39