Dritan Abazović / - SASAMATIC
25/09/2022 u 18:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: URA će zadržati bezbjednosni sektor i spoljnu politiku

U Crnoj Gori postoji mala politička konfuzija, ali mislim da nema rješenja koje nas ostavlja van vlade, rekao je on

Odlazeći premijer Crne Gore, Dritan Abazović, rekao je za Gardijan da će u Vladi imati kontrolni paket i da će zadržati bezbjednosni sistem i vanjsku politiku.

On je rekao da je pravi razlog njegovog pada to što je raskinuo sa decenijskim povlađivanjem kriminalnim grupama nadgledajući ogromne zaplene kokaina i krijumčarenih cigareta.

- U Crnoj Gori postoji mala politička konfuzija, ali mislim da nema rješenja koje nas ostavlja van vlade, rekao je Abazović za Gardijan.

On je rekao da bi to mogli biti ili novi izbori ili novi koalicioni sporazum, ali bi u svakom slučaju njegova zelena liberalna stranka, Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija (URA), i njeni saveznici zadržali kontrolni udio u vladi.

- Ono što smo obećali našim partnerima u Stejt departmentu je da ćemo definitivno imati kontrolni paket vlade i da ćemo zadržati bezbednosni sektor i spoljnu politiku, rekao je on.

Gardijan podsjeća da su u maju, nakon što je postao premijer, crnogorske bezbjednosne službe zaplijenile su 148.000 paketa švercovanih cigareta, što je, kako je opisao Abazović, najveća u evropskoj istoriji. Nakon što je u avgustu izgubio povjerenje većine u parlamentu, Abazović je državnom tužiocu predao dosije o švercu cigareta.

Međutim, Abazović smatra da je sam predsjednik Đukanović taj koji sjedi na vrhu suživota organizovanog kriminala i crnogorske politike.

"On je problem“, rekao je Abazović. „Moje lično mišljenje je, jer je on duboko umiješan u korupciju..

Abazović je govorio i o potpisivanju ugovora sa SPC, te naveo da se ne kaje zbog toga.

- Mislim da sam, kao i novi političari koji nemaju prtljag iz 90-ih, razveden od nacionalizma. Želim da promovišem pomirenje u svojoj zemlji, ali i u regionu, kako bismo mogli da idemo dalje, rekao je on i dodao da je optimista po pitanju naše zemlje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. decembar 2022 02:59