/ - VLADA CG
02/06/2023 u 16:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Znam da su mi na skupu bila osuđivana lica, ali oni su slobodni ljudi

Mogu da kažem da smo u vrhu tužilaštva i sudske vlasti imali predstavnike kavačkog klana, pa se niko nije pitao kako, poručio je premijer

Premijer Dritan Abazović izjavio je da ima informaciju da su na jednom od njegovih predizbornih skupova bila "bezbjednosno interesantna lica".

Abazović je, povodom navoda da su najmanje dva bezbjednosno interesantna i osuđivana lica bila na konvenciji na Cetinju, ukazao da su svi skupovi otvoreni za javnost.

- Ne pada nam na pamet da ljude legitimišemo i stavljamo skenere. Ko je došao, s kakvim pobudama, ne znam. Ali mogu da kažem da smo u vrhu tužilaštva i sudske vlasti imali predstavnike kavačkog klana, pa se niko nije pitao kako je neko šef, kako neko donosi presude, a na čelu je kavačkog klana -rekao je on odgovarajući na pitanje novinara.

Abazović je rekao da, ako je neko bezbjednosno interesantno lice, to ne znači da ima limit u slobodi kretanja, niti mu je išta ograničeno, pa ni prisustvo političkim skupovima.

- Sad pokušavaju oni koje stiže ruka pravde da urade ono što su prije godinu pokušavali da urade protiv mene. Sve se ispostavilo kao pogrešno i sad ova ista metoda, samo jedan dio političke scene ima ovu metodu, a drugi onu iz Pljevalja - naveo je Abazović.

Mediji su objavili da su na predizbornom skupu bili Stefan Kovač i Sava Lipovina, koje je policija označila kao pripadnike škaljarskog klana.

Kovaču je početkom maja počelo suđenje za pokušaj ubistva Dejana Kašćelana, zvanog „Komarac“, u Beču 2020. godine.

Lipovini se sudi za nekoliko teških krivičnih djela u odvojenim procesima, prema optužnicama Specijalnog državnog tužilaštva – od pranja novca, utaje poreza do šverca droge i pokušaja ubistva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. septembar 2023 11:59