са састанка / - фото: Влада
01/06/2022 u 16:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Адровић - Лундберг: Значајна подршка УН нашој земљи

Министар jе саопштио да jе неколико кључних изазова коjи се тичу регулисања тржишта рада и реформе система социjалне и дjечjе заштите, а коjе jе неопходно реализовати на путу ка пуноправном чланству у ЕУ

Министар рада и социjалног старања Адмир Адровић састао се данас са резидентним координатором УН-а у Црноj Гори, Питером Лундбергом и том приликом изразио задовољство због посjете, истакавши значаj подршке УН организациjа нашоj земљи. 

 - Упознат сам са проjектима и активностима на коjима jе оваj ресор у протеклом периоду сарађивао са организациjама УН-а, ваша подршка jе добродошла и очекуjем да ће се та сарадња унаприjедити у наредном периоду, казао jе министар Адровић.

Министар jе саопштио да jе неколико кључних изазова коjи се тичу регулисања тржишта рада и реформе система социjалне и дjечjе заштите, а коjе jе неопходно реализовати на путу ка пуноправном чланству у ЕУ.

Он jе изразио захвалност на доприносу Међународне организациjе рада (МОР) jачању социjалног диjалога. Jош jедан примjер добре сарадње, како jе рекао, jе проjекат „социjални картон“, реализован уз подршку Програма УН-а за развоj (УНДП), са коjим jе сарадња на завидном ниову, коjа се наставља у континуитету у циљу унапређења сервиса намиjењених грађанима.

Резидентни координатор УН-а у Црноj Гори Питер Лундберг jе честитао министру наименовање на функциjу министра рада и социjалног старања и пожелио пуно успjеха у даљем раду.

Истакао jе значаj остваривања Агенде одрживог развоjа до 2030, коjу су усвоjиле све земље чланице УН-а, а разговарано jе и о подршци Уjедињених нациjа промоциjи права особа са инвалидитетом.

 - Анализа стања у земљи, коjу jе спровео тим УН-а, дала jе добре увиде за дефинисање приоритета будуће сарадње са институциjама Црне Горе. Очекуjемо скоро потписивање новог петогодишњег Оквира сарадње заснованог на заjедничким идентификованим приоритетима, додао jе Лундберг.    

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:35