Filip Adžić i Vladimir Bilčik / - MUP
07/12/2022 u 12:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić – Bilčik: Crna Gora da bude prva naredna članica EU

Bilčik je tokom sastanka saopštio da je Crnoj Gori mjesto u EU ali da je na tom putu neophodno sprovesti niz reformi i stvoriti jake i nezavisne institucije

Crna Gora treba  da bude prva naredna članica Evropske unije, zaključeno je na današnjem sastanku ministra Filipa Adžića i kopredsjedavajućeg Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje za Crnu Goru Vladimira Bilčika.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će uskoro doći do deblokade ključnih instutucija, kako bi se što prije postigla društveno-politička stabilnost, koja je preduslov za ostvarivanje dobrih rezultata u pregovaračkom procesu.

Bilčik je tokom sastanka saopštio da je Crnoj Gori mjesto u EU ali da je na tom putu neophodno sprovesti niz reformi i stvoriti jake i nezavisne  institucije. On je, takođe, pohvalio stoprocentnu usklađenost Crne Gore sa spoljnom i bezbjednosnom politikom EU kada je u pitanju Ruska agresija na Ukrajinu.

"Crna Gora je apsolutno i nedvosmisleno posvećena evropskim integracijama", naglasio je ministar Adžić ističući da nema dileme da će vlasti u Crnoj Gori učiniti dodatne napore da iskoriste naredni period za intenziviranje aktivnosti na  putu ka EU.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:08