Filip Adžić / - PORTAL DAN
06/07/2023 u 09:04 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Brđanin neće nastaviti da obavlja funkciju direktora Uprave policije

Upravni sud Crne Gore je zaključio da je Zoran Brđanin postavljen za direktora Uprave policije 2021.godine u skladu sa zakonom

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je za TV Prva kazao da  "Zoran Brđanin neće nastaviti da obavlja funkciju direktora Uprave policije", uprkos odluci Upravnog  suda.

Gazivoda: Brđanin ima i pravo i obavezu da nastavi vršenje dužnosti

-Gospodin Siniša Gazivoda, advokat koji zastupa Zorana Brđanina, je dobar pravnik i vjerujem da ima profesionalnu obavezu da zahtjeva da se njegov klijent vrati na posao, ali mi ćemo stvari raditi zakonito i nećemo dozvoliti da neka odluka utiče na rad MUP-a. Vi znate da onako kako je Upravni sud tumačio odluku, mi imamo situaciju da nam direktor UP zaustavi funkcionalnost rada organa i da radi sve ono što je u suprotnosti sa profesionalizmom - kazao je Adžić.

Upravni sud: Brđanin postavljen za direktora Uprave policije u skladu sa zakonom

Ministra dodaje da je više od godinu dana  izostalo mišljenje Skupštine o izvještaju koji podnosi direktor Uprave policine  o radu tog organa.

Adžić je naveo da "zbog nefunkcionalnosti Skupštine mi bi trebalo da trpimo stvari koje su u suprotnosti sa interesom Vlade i institucija".

- Ne mislim da moramo da robujemo zakonima koji su nespretno napisan. Donijećemo novo rješenje ako bude bilo potrebe- poručuje on.

Podsjećamo, Upravni sud Crne Gore je zaključio da je Zoran Brđanin postavljen za direktora Uprave policije 2021.godine u skladu sa zakonom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 09:52