Iz emisije / - SCREENSHOT/ TV VIJESTI
12/10/2023 u 20:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Knežević: Škaljarski i Kavački klan formirali ANB, odnosno država

Adžić iznenađen da je Andriji Mandiću ponuđeno mjesto predsjednika Skupštine;

Vukšić: Pojedine strukutre vrijeme mog dolaska u ANB toliko ogrezle u kriminal da nisu više bile ni svjesne šta rade

Mandatar Milojko Spajić ima određena ograničenja kad je u pitanju sastav vlade, kazao je poslanik iz redova Pokreta Evropa sad (PES) Miodrag Laković. On je to rekao u emisiji "Načisto" koja se emituje na TV Vijesti. 

Gosti emisije Načisto na TV Vijesti su: Milan Knežević - donedavni predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, Filip Adžić - ministar unutrašnjih poslova, Miodrag Laković - poslanik Pokreta Evropa sad (PES) i bivši policijski funkcioner, Dejan Vukśić - savjetnik Predsjednika Crne Gore za bezbjednost i odbranu i bivši šef ANB-a.

On je poručio da su u internim razgovorima visoki zvaničnici američke administracije saopštili da nemaju nikakav problem da ZBCG bude dio nove vlade.

Komentarišući pregovore o vladi Laković je istakao da nema novina u odnosu na izjavu Spajića od sinoć. On je kazao da je napravljen određeni okvir, koji je potrebno dodatno razraditi.

Lider Demokratske narodne partiјe Crne Gore (DNP) Milan Knežević, donedavni predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, kazao je da oni ZBCG neće preispitivati ćlanstvo Crne Gore u NATO.

Na pitanje o uticaju nekih ambasadora na formiranje vlade, Knežević je odgovorio da su na izborima glasali građani Crne Gore, a ne ambsadori stranih zemalja.

Govoreći o posljednjoj ponudi koju je ta koalicija dobila od mandatara Spajića, on je kazao da je načelno prihvatljiva, ali da je neophodno da se preciziraju neki detalji kroz koalicioni sporazum.

Dejan Vukśić je kazao da sva lica, osim predsjednika kojeg građani neposredno biraju, trebaju da prođu kroz bezbjednosnu provjeru. 

Filip Adžić je kazao da je iznenađen da je Andriji Mandiću ponuđeno mjesto predsjednika Skupštine.

"Ako je Andrija Mandić sada prihvatljiv NATO partnerima onda su to novi momenti i nove okolnosti", rekao je Adžić.

Povodom slučaja obijanja depoa Višeg suda u Podgorici Adžić je rekao da  se još četvoro nalazi na saslušanju u policiji, i da će vjerovatno neko od njih biti uhapšen. On je kazao da su raspisane međunarodne potjernice za tri lica koja su učestvovala u obijanju depoa. 

Osvrćući se na slučaj "Tunel" Vukšić je istakao da je nevjerovatno da su se tzv. živi predmeti nalazili u depou Višeg suda. 

U slučaju obijanja depoa Višeg suda on je kazao da su propuste napravile i  Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Uprava policije (UP), kazao je Vukšić.   

Adžić je istakao da je Skaj komunikacija za sektor bezbjednosti bila kao "dar sa neba". Ministar unutrašnjih poslova je rekao da UP fali 400 službenika da bi sistem funkcionisao i dodao da je reforma policije u toku.

Laković je dodao da stanje popunjenosti kadrova u UP "katastrofalno". 

Knežević je poručio da je koaliciji ZBCG nanesena velika šteta hapšenjem Mila Božovića neposredno pred junske izbore. 

Milan Knežević je kazao da je škaljarski i kavački klan kreirao ANB, odnosno država.

Za vrijeme koje je proveo kao predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu shvatio da postoji ozbiljna sprega između kriminalnih klanova, sudske i tužilačke vlasti, ali i ljudi iz Uprave policije i ANB-a.

Vukšić se složio sa njim i dodao da u vrijeme njegovog dolaska u ANB, pojedine strukutre "toliko ogrezle" u kriminal da "nisu više bile ni svjesne šta rade."

Knežević je kazao da ako su Abazović i Adžić kreirali aferu Do Kvon onda oni treba za to da odgovaraju. On smatra da je Crna Gora postala raj za kriptovalutaše.

Adžić je kazao da je on samo tražio da se taj predmet ispita, "da institucije rade svoj posao".

- Institucije treba da rade svoj posao brže, makar oko ovih stvari - istakao je on i dodao da smatra da javnost Crne Gore itekako interesuju ovakve afere.

Ako su neki detalji oko nekih slučajeva poput Tunela i zabrane ulaska u zemlju nekih prijatelja lidera DF zašto ne bi tako bilo i za eventualnu povezanost Do Kvona i Spajića, rekao ej Adžić.

Laković je na to rekao da je ministar manipulisao podacima o vezi Do Kvona i Spajića . On je kazao da ova afera nije zaboravljena, već je njeno pojavljivanje uoči izbora itekako opteretilo izbore i pregovore oko formiranja vlade. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
NAČISTOTUNELVLADA
16. jun 2024 11:11