Питер Лундберг и Филип Аџић / - фото: МУП
04/06/2022 u 10:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аџић-Лундберг: ЦГ још једном показала хуману страну досадашњим третманом лица из Украјине

Министар Аџић је изразио задовољство досадашњом сарадњом МУП-а са агенцијама УН, прије свега са онима којима су у мандату области које су на државном нивоу надлежности Министарства

Министар унутрашњих послова Филип Аџић примио је у посјету резидентног координатора УН-а у Црној Гори Питера Лундберга, којом приликом је потврђено опредјељење обје стране за унапређење сарадње.

Лундберг је честитао министру ступање на функцију, и исказао жељу да се досадашња успјешна сарадња између МУП-а и канцеларије резидентног координатора УН настави и у будућности.

Он је информисао министра о двогодишњем раду на развоју новог стратешког оквира сарадње Владе Црне Горе и система УН за период 2023-2027. године, чије се потписивање очекује ускоро. Лундберг је исказао уважавање за учешће министра Аџића на обиљежавању годишњице депортације избјеглица из БиХ, нагласивши да је суочавање с прошлошћу важно за даљи напредак Црне Горе. 

Министар је изразио задовољство досадашњом сарадњом МУП-а са агенцијама УН, прије свега са онима којима су у мандату области које су на државном нивоу надлежности Министарства.

Он је позвао Систем Уједињених нација да настави са пружањем подршке Црној Гори, истичући да је подршка у јачању институција од највеће важности за црногорско друштво. 

- Црна Гора је још једном показала своју хуману страну досадашњим третманом лица  из Украјине - казао је Аџић  и исказао очекивање да се интензивна сарадња МУП-а и УН-а настави и унаприједи како би се боравак украјинских избјеглица у Црној Гори што више олакшао. 

Данашњем састанку су поред господина Лундберга присуствовали Жан Ив Бушарди, шеф представништва УНХЦР-а у Црној Гори, Донатела Брадић, тим лидер за управљање миграцијама на Западном Балкану у ИОМ-у, док је испред МУП-а поред министра Аџића састанку присуствовао в.д. генералног директора Директората за европске послове, међународну сарадњу и програме подршке, Сергеј Мучалица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:53