Filip Adžić / - FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE
08/06/2023 u 20:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Nema prostora za hapšenje Spajića, Do Kvon još nije saslušan

Crnogorska policija je otkrila toga čovjeka (Do Kvona), pohvaljena je od svih međunarodnih partnera, naveo je on

Hapšenje lidera Pokreta “Evropa sad” Milojka Spajića neće se desiti jer Do Kvon još uvijek nije saslušan, saopštio je večeras ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić.

- Pokušavamo, pravljenjem žrtve od Spajića, navodnim predizbornim hapšenjem koje se neće desiti… Gospodin Do Kvon još uvijek nije saslušan, tako da tu nema prostora da se u ovih nekoliko dana to desi, rekao je Adžić u emisiji TV Vijesti.

Adžić je, govoreći o Kvonu, rekao da se radi o čovjeku koji je svjetskog nivoa bjegunac.

- Crnogorska policija je otkrila toga čovjeka, pohvaljena je od svih međunarodnih partnera, naveo je Adžić.

On je naveo da su za veze Do Kvona i Spajića znali mnogo ranije.

- Zbog političke korektnosti, nijesmo se oglašavali do pisma koje je poslato premijeru Dritanu Abazoviću, specijalnom tužiocu (Vladimiru Novoviću) i ministru pravde (Marku Kovaču), kazao je Adžić.

On je kazao da su, tek nakon toga, kada su vidjeli šta se navodi u pismu, morali da upoznaju javnost o tom slučaju.

Funkcioner Pokreta Evropa sad Filip Ivanović rekao je da on ne može da demantuje dokument za koji se ne zna da je autentičan.

- Zamislite čovjeka koji je svjetski prevarant, koji je uhapšen zbog falsifikovanja isprave, koji je bio spreman da napusti zemlju i ko zna šta je sve radio tokom sve karijere. On piše pismo premijeru ove države i glavni fokus mu je da li se sreo sa Spajićem, rekao je Ivanović.

On je kazao da je interesantno što Do Kvon nije tvrdio da nije kriv za to što je optužen ili tražio pomilovanje, već je u navodnom pismu pominjao Spajića.

Ivanović je rekao da je interesantno i da se sve to dešava tri ili četiri dana pred izbore.

- To je valjda svakome jasno. Pridružujemo se pozivima da tužilaštvo radi svoj posao, a da ljudi koji trenutno obavljaju naše bitne političke funkcije prestanu sa zloupotrebama, naveo je Ivanović.

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša rekao je da je riječ o instrumentalizaciji bezbjednosnih institucija protiv političkih protivnika i otvorenom pritisku na tužilačke organizacije.

- Sjećamo se hapšenja bivšeg direktora Uprave prihoda i carina i pomoćnika direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala, smjene direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije, kada nije bilo vanrednih sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost”, rekao je Mugoša.

On je kazao da se sve dešava svega nekoliko dana prije izbora i da se saopštavaju informacije koje nijesu u domenu izvršne vlasti.

Mugoša je rekao da javnost mora da dobije odgovor od tužilaštva da bi se smirile tenzije i da bi se došlo do istine.

- Ko je kriv treba da odgovore nadležne institucije a ne političari u jeku izborne kampanje, naveo je Mugoša.

Funkcioner Nove Srpske Demokratije Slaven Radunović rekao je da je težina djela za koje se Spajić optužuje ozbiljna.

- Ali da s druge strane, ukoliko se zaista radi o zabludi ili namjernom dizanju tenzija, onda je taj koji to radi u ozbiljnom prekršaju, dodao je Radunović.

On je kazao da cijela situacija može lako da se riješi.

- Ne bi bilo dobro da uđemo u izbornu tišinu i izborni dan a da nemamo konačno saznanje šta je u tom laptopu. Imamo dosta lak način da razriješimo makar pitanje najvažnijih optužbi, rekao je Radunović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. septembar 2023 09:03