Филип Аџић / - УРА
02/08/2021 u 12:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аџић: Пицула и Европски парламент потврдили исправност одлуке за шверц цигарета

Потпредсједник ГП УРА jе истакао и да jе шверц цигарета преко териториjе Црне Горе годинама каљао углед наше државе у међународним оквирима

Потпредсjедник Грађанског покрета УРА Филип Аџић коментарисао jе изjаву Тонина Пицуле, сталног извjестиоца Европског парламента за Црну Гору, коjи jе оциjенио као добродошао потез одлуку Владе о забрани складиштења дуванских производа у оквиру Слободне зоне "Луке Бар", наводећи да jе тиме Црна Гора Европскоj униjи (ЕУ) дала доказ озбиљности у имплементациjи транспарентности, jачању институциjа, дjелотворне тржишне привреде, као и способности преузимања обавеза.

- Позитивне оцjене Тонина Пицуле дjелуjу мотивационо на власт у Црноj Гори и значаjно утичу на то да се настави са одлучном борбом против криjумчарења цигарета, као и са свеукупном борбом против организованог криминала - навео jе Аџић.

Аџић jе истакао и да jе шверц цигарета преко териториjе Црне Горе годинама каљао углед наше државе у међународним оквирима, jер jе, према незваничним информациjама, око 25 одсто прокриjумчарених дуванских производа из Црне Горе завршавало у земље ЕУ и Велику Британиjу. Потпредсjедник ГП УРА Аџић подсjећа да jе потпредсjедник Владе др Дритан Абазовић као предсjедник Бироа за оперативну координациjу (БОК), на сjедници одржаноj 22. jула предложио да Влада усвоjи одлуку о забрани складиштења дуванских производа у Луци Бар, као и чешћу контролу Новог дуванског комбината у Подгорици.

- Од самог почетка рада 42. Владе и Кабинета потпредсjедника реформе у области владавине права и оштриjа борба против организованог криминала и корупциjе стављене су као приоритет у раду, с циљем да Црна Гора напредуjе интеграционом процесу и поглављу 23, као кључном предуслову даљег напретка. Наставља се даља борба с циљем да Црна Гора буде препозната као земља правде, а не земља криминала. Може Црна Гора - закључуjе Аџић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:51