Vučurević, Adžić i Pižurica uemisiji ”Argumenti” / - RTCG/ SCREENSHOT
14/12/2023 u 21:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Skandalozan povratak Brđanina

Pižurica je podsjetio da je direktor UP kompomitovan nekim komunikacijama i dokazima, Vučurović je istakao da u NSD-u nisu zadovoljni Izvještajem o radu policije u 2022. godini kad je na njenom čelu bio Brđanin

Nijesmo zadovoljni Izvještajima o radu policije koji su bili iz 2022. i stanjem kakvo je bilo u vrijeme kada je Brđanin bio direktor policije, kazao je Jovan Vučurović poslanik Nove srpske demokratije (NSD) u emisiji "Argumenti" na RTCG.

Ne otkrivajući kakav će stav po pitanju Brđanina imati ova stranka, on je kazao da je Odbor za bezbjednost mjesto gdje se treba rješavati pitanje direktora policije i to kroz razmatranje Izvještaja o radu policije za 2022,.

On je  istakao da imenovanje treba vratiti na polje političke rasprave i da pitanje direktora policije treba riješiti u parlamentu i institucijama.

Poslanik PES-a Miloš Pižurica kaže da još nije pročitao Izvještaj o radu policije, ali kako kaže, sama činjenica da je Brđaninu uhapšen prvi saradnik može da ga optereti dovoljno, jer je tada i sam mogao da podnese ostavku.

On je rekao da vjeruje da će ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović donijeti kvalitetnu odluku jer je pitanje direktora policije u njegovoj nadležnosti.

On je izjavio da PES nije imao konsultacije o eventualnom predlaganju Vojislava Dragovića za direktora policije.

Ali, kako je dodao, Dragović i svi ostali mogu prijaviti na konkurs za izbor direktora Uprave policije.

Prethodnoj, 43. Vladi zamjera što na zakonit način nije smijenila Brđanina i naglasio da su sjednice Odbora za bezbjednost mogle biti zakazane prije godinu i da je tada Brđanin mogao biti smijenjen.

Pižurica je podsjetio  da su dva bivša direktora policije u zatvoru, što je, kako je primjetio, sužavalo prostor prethodnim vladama da nađu pravi kadar za borbu protiv korupcije.

Pižurica podsjeća da je tada Brđanin predstavljan kao vrhunski profesionalac, a da su kasnije stigle informacije da je on kompromitovan nekim komunikacijama i dokazima.

- To me zabrinjava kao člana Obora za bezbjednost, ali i kao građanina. Ako imamo takvu situaciju u vrhu Uprave policije teško je naći pravi kadar koji može da odgovori ovakvim izazovima u policiji koja je decenijama urušavana po svim šavovima  kazao je on.

Naveo je i kako razumije da je GP URA opozicija, ali da i oni mogu da pomognu u rješavanju ovog pitanja.

Poslanik GP URA i bivši ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je kazao da je Upravni sud pokušao da vodi unutrašnju politiku Vlade Crne Gore i da je, kako kaže, ekspresno kroz dvije presude vratio Brđanina na mjesto direktora policije.

- Smatram skandaloznim taj povratak i rekao bih da se ni partije vlasti nijesu dovoljno potrudile da do toga ne dođe - kazao je Adžić.

On navodi i da je najavljivao da određene kriminalne strukture imaju svoje ljude unutar vlasti.

- Pojavili su se određeni pojedinci koji su pokušali da utiče na to da intenzivnu borbu protiv kriminala i korupcije neko to želi da zaustavi. Niz događaja ukazuje da su naše slutnje bile opravdane - kazao je Adžić.

Problem je to što se saznalo da postoje određene veze sa osobama iz vrha kriminalnih struktura pa se došlo u situaciju da oni hrabri i časni policajci koji su uložili svoj kredibilitet i ugrozili svoju bezbjednost ne dobiju potporu da se ta borba završi, poručio je Adžić.

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu razmatraće 21. decembra dva izvještaja direktora Uprave policije (UP) Zorana Brđanina o rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ARGUMENTIBRĐANIN
01. maj 2024 20:07