Објављен аудио снимак / - приватна архива
06/04/2022 u 09:29 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Афера наводне куповине гласова у Улцињу: Аутор снимка из коалиције ДУА-ДС у ЦГ

Особа која нас клевеће има једну од најречитијих личних биографија у граду. Поред неких кривичних дјела која лице има у досијеу, између осталог, познато је и по: увозу нелегалних цигарета без декларације и продаји истих, крађи, манипулацијама...а његов отац је традиционало куповао гласове за ДПС, тврде у ГП УРА Улцињ

Аутор снимка о наводној куповини гласова Коалиције "За нови почетак" који је протеклих дана узбуркао политичку сцену у Црној Гори је из албанске колаиције ДУА и ДС у ЦГ.

То лице је, како сазнајемо, саслушано јуче  у оквиру истраге која је покренута по налогу ОДТ и од њега је одузет телефон који ће се вјештачити,  али у саопштењима након што су саслушани актери са снимка његово име није објављено у званичном обраћању надлежних органа.

На друштвеним мрежама јуче се појавио се још један снимак наводне куповине гласова у Улцињу, а како тврде поједини корисници Фејсбука, овог пута је објављен у потпуности. Аудио снимак је на албанском, а траје 11 и по минута.

Подсјетимо, дан раније је на мрежама освануо аудио-снимак, наводног разговора предсједника ГП УРА Дритана Абазовића, носиоца листе и кандидата за предсjедника Општине Улцињ коалициjе "За нови почетак" Омера Баjрактариjа, предсjедника Демократске партиjе Фатмира Ђеке, извjесног Ахметиjа и Н.Н. особе коjи на албанском jезику, наводно, говоре о куповини гласова.

Сви они су демантовали да се ради о куповини гласова а Абазовичћ је најавио кривичне пријаве против лица која су како каже монтирала снимак,  из ГП УРА саопштили су да се као страначки субјекат радују  што политичка конкуренција покушава да их  оклевета, када добијемо оптужбе које нису ни један одсто у складу са истином.

Они су објавили и име особе која их како тврде клевеће.

- И његова породица бави се истим занатом. Информатор је ДПС-а који је нудио награде за бираче а његов отац је традционално куповао гласове за ДПС, саопштили су из УРА и најавили да ће следећи кораци које ће предузети на те како наводе лажне оптужбе имати дугорочне последице по политичког противника. - Народ зна ко је купио гласове и срећом живимо у држави где сви знају биографије партија, саопштили су из УРА.

Реаговао је и лидер ДУА Мехмед Зенка који је саопштио на фејсбук страници партије да је уочи ифтара полиција упала у кућу наведене особе, без поштовања, кршећи основна људска права његове породице која је умјесто ифтара доживјела полицијску рацију која је трајала од 18 до 21 час.

 - Умјесто да се истраже кривци, истражује се жртва. За ову господу не постоји уставно право на практиковање вјере јер команданти не признају ни дин ни иман, а не устав. Још више забрињава то што се њихове претње настављају. Зато апелујем на све вас да својим гласањем дате заслужени одговор, јер се само тако каже велико не мучењу, поручио је између осталог Зенка.

Право гласа на поновљени изборима који се одржавају данас на бирачком мjесту броj 5 има 772 бирача.

- Предузеће се све активности да све у наjбољем реду и Општинска изборна комисиjа током циjелог дана биће доступна бирачком одбору и у случаjу евентуално приjављених неправилности изаћиће на лице мjеста. Након затварања гласачког мjеста броj 5, коначан исход гласања могао би наjкасниjе бити познат до суботе, када истиче законски рок за подношење евентуалних примjедби на регуларност гласања, казао је предсједник ОИК Владимир Филиповић.

Он је апеловао на jавност да допринесу демократском изборном процесу, те да о свакоj нерегуларности могу обавиjестити Општинску изборну комисиjу као и чланове одбора.

Иначе, званични подаци ОИК Улцињ показују да је на локалним изборима, који су одржани 27.марта, на бирачком мјесту пет у Улцињу од уписаних 772 бирача право да гласа искористило 448 грађана.

Од укупног броја изашлих, њих 431 гласало је у објекту, а 17 jе то право искористило путем писма. Највише гласова освоjила jе коалициjа ДУА–ДСЦГ(146) и коалициjа "За нови почетак", коју чине ГП УРА, ДП, СД, СДП и Албанска Алтернатива (142).

По 67 гласова на овом бирачком мjесту освоjиле су листе Форце и ДПС–БС, док су Демократе на овом бирачком мjесту добиле подршку 16 бирача. Одлуком ОИК гласање се понавља због утврђених неправилности, а на захтјев коалиције "За нови почетак".

Зависно од данашњх резулата могло би доћи до промјена у освојеним мандатима.

У одређеним околностима Албанска колиција ДУА - ДС у ЦГ и Форца могле би да изгубе један мандат а да у том случају Коалиција "За нови почетак" (УРА, ДП, СД, СДП АЛбанска Алтернатива) добију мандат. Изборни резлтати Демократа и ДПС неће утицати на број њихових мандата, добијеих 27 марта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:41