Алијанса жена ДПС / - фото: ДПС
06/02/2022 u 14:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Омерхоџић: Сензибилан однос према родној равноправности води ка даљем развоју друштва

Наше црногорско друштво, односно ДПС у овом времену прави европски искорак показуjући важност жене и жели да се према питању родне равноправности односи са више сензибилитета

Низ изборних конференциjа Алиjансе жена ДПС Црне Горе, у циљу новог кадровског снажења партиjе, настављен jе у Колашину. На Општинскоj изборноj конференциjи у овоj општини изабран jе Општински одбор Алиjансе жена коjи броjи 30 чланица, саопштено је из Демократске партије социјалиста.

Уводну риjеч, испред Алиjансе жена ДПС Црне Горе, како наводе, имала jе потпредсjедница Немша Омерхоџић коjа jе поздравила присутне истичући част да говори у граду у коjем jе 1943. године одржан први Конгрес Антифашистичког фронта жена Црне Горе и Боке, као и у родном мjесту jунакиње Ђурђе Влаховић.

- Наше црногорско друштво, односно ДПС у овом времену прави европски искорак показуjући важност жене и жели да се према питању родне равноправности односи са више сензибилитета, jер jе то вриjедносни систем коjи води друштво ка даљем развоjу - поручила jе Омерхоџић.

Члан Главног одбора ДПС Милосав Бато Булатовић обjаснио jе у свом говору да jе заjеднички циљ локалне управе у Колашину да подржи учешће жена у политичком и jавном животу.

image

Алијанса жена ДПС

- фото: ДПС

Булатовић jе казао да посебну подршку Колашин ће пружати женском предузетништву вjеруjући да све већи броj жена треба да буде мотивисан да учествуjе у тоj области.

Навео jе и да се општина, коjом руководи, веома брзо развиjа те да то треба да буде додатан мотив женама за учешће у стварању доброг пословног амбиjента.

image

Алијанса жена ДПС

- фото: ДПС

На изборноj конференциjи говорио jе и члан Општинског одбора ДПС-а у овом граду Боjан Кубуровић наводећи да jе захвалан идеологиjи феминистичког покрета и свиjести коjа jе еволуирала и довела до промjене традиционалне улоге жене у друштву.

- Наша партиjа има организациjу жена коjа се бави унаприjеђивањем положаjа жена у складу са европским стандардима и конвенциjама. Наша jе обавеза да у корак са цивилизованим друштвом, као одговорни људи обезбиjедимо квалитетан и продуктиван имиџ оригиналне црногорске развоjне адресе - закључио jе Кубуровић.

Присутнима се обратила и Душица Баковић, локална координаторка изборне конференциjе Алиjансе жена у Колашину, коjа jе истакла да су жене у сваком друштву покретачка снага процвата, те да то види и у овоj општини.

Током свог говора истакла jе да jе поносна на жене коjе су већ активне у политичком животу као и на оне коjе се одлучуjу за таj корак, те да ову конференциjу види као jош jедан извор мотивациjе за снажниjи и организованиjи женски политички активизам.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:05