Milatović i Blinken / - SCREENSHOT/ US EMBASSY PODGORICA
21/09/2023 u 17:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ambasada: SAD cijene partnerstvo sa Crnom Gorom

SAD cijene partnerstvo sa Crnom Gorom i radujemo se produbljivanju saradnje s novom vladom koja je predana euroatlantskim vrijednostima i podržava NATO i Ukrajinu

Sjedinjene američke države cijene parnerstvo sa Crnom Gorom i raduju se produbljivanju saradnje sa novom vladom koja je predana evroatlanskim vrijednostima i podržava NATO i Ukrajinu.

Tim riječima iz Ambasade SAD u Crnoj Gori oglasili su se nakon razgovora predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom. 

- Apsolutno. SAD cijene partnerstvo sa Crnom Gorom i radujemo se produbljivanju saradnje s novom vladom koja je predana euroatlantskim vrijednostima i podržava NATO i Ukrajinu - navodi se na stranici američke ambasade na platformi X (nekadašnji Twitter).

Nešto ranije predsjednik Milatović je naveo na platformi X da je vodio srdačan i sadržajan razgovor sa Blinkenom i da ga je obavijestio o dostignućima Crne Gore  u demokratskom razvoju.

- Srdačan i sadržajan razgovor sa državnim sekretarom Entonijem Blinkenom. Upoznao sam ga sa dostignućima naše zemlje u demokratskom razvoju. Tema razgovora bili su i spoljnopolitički prioriteti, kredibilno članstvo u NATO i jačanje dobrosusjedskih odnosa - istakao je Milatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. decembar 2023 21:27