ЗАСТАВА УКРАЈИНЕ / - ФОТО: UNSPLASH
02/03/2022 u 14:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амбасада Украјине у ЦГ: Путин уништава мирне украјинске градове

Уништавање инфраструктуре и причињена материјална штета достигли су невиђене нивое, казали су из Амбасаде

Гранатирањем Харкова страдало је на десетине грађана, а многе зграде су уништене, саопштено је из амбасаде Украјине у Црној Гори. Они су казали да су Руси озбиљно оштетили зграду социолошког факултета Харковског националног универзитета "Каразин", а такође су извели ракетни напад на зграду Градског вијећа Харкова.

- Од 01. марта дошло је до појачаног гранатирања Харкова од стране руских трупа које су ушле са територије Русије. Наилазећи на одлучан отпор украјинске војске и потпуни недостатак симпатије код становника Харкова, руска војска је започела циљано уништавање градске инфраструктуре - наводи се у саопштењу.

Као резултат гранатирања балистичким пројектилима, многе зграде су уништене, број људских жртава се креће на десетине. “Ноћно бомбардовање града врше бомбардери који не прелазе ни руско-украјинску границу. Пуцају и са територије Бјелорусије”, казали су из Амбасадe..

Истичу да је данас почело је масовно гранатирање са вишецијевних бацача ракета „Град".

- Руси се крију иза мјештана које користе као живи штит. Уништавање инфраструктуре и причињена материјална штета достигли су невиђене нивое. Конкретно, од 01. марта окупатори су потпуно уништили неколико стамбених зграда и домова, озбиљно оштетили зграду социолошког факултета Харковског националног универзитета "Каразин", а такође су извели ракетни напад на зграду Градског вјећа Харкова - закључили су из Амбасаде.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 11:26