/ - ЗАСТАВА УКРАЈИНЕ
24/02/2022 u 09:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амбасада Украjине у Црноj Гори: Сврха руске воjне операциjе jе уништавање украjинске државе

Сврха руске офанзивне воjне операциjе jе уништавање украjинске државе. Од нашег заjедничког одговора сада зависи безбjедност грађана Европе и будућег свиjетског поретка, навели су из амбасаде на Твитеру.

Сврха руске офанзивне воjне операциjе jе уништавање украjинске државе, насилно заузимање украjинске териториjе и успостављање окупационе контроле, саопштили су из Украjинске амбасаде у Црноj Гори.

- Сврха руске офанзивне воjне операциjе jе уништавање украjинске државе. Од нашег заjедничког одговора сада зависи безбjедност грађана Европе и будућег свиjетског поретка - навели су из амбасаде на Твитеру.

- Руске трупе нападаjу мирне украjинске градове из разних праваца, укључуjући привремено окупирани Донбас и Крим, као и сjевероисточни регион. То jе чин рата, задирање у суверенитет и териториjални интегритет Украjине, грубо кршење Повеље УН и основних норми и принципа међународног права - казали су из амбасаде, преносећи саопштење тамошњег министарства вањских послова.

Украjина jе, како су навели, интензивирала своjе право на самоодбрану у складу са међународним правом.

- Борбени дух украjинске воjске jе висок, наши браниоци су спремни да даjу одлучан одбоj држави агресору и учиниће све што jе могуће да заштите украjинску земљу.Украjина позива међународну заjедницу да одмах реагуjе. Само уjедињени и одлучни кораци могу зауставити агресиjу Владимира Путина на Украjину - додаjе украjински МВП.

Украjински партнери, како истичу, мораjу одмах да активираjу пакет нових санкциjа.

- Такође позивамо приjатељске приjестонице да наставе да jачаjу одбрамбене способности наше државе обезбjеђивањем оружjа и воjне опреме. Од нашег заjедничког одговора сада зависи не само безбjедност грађана Украjине, већ и безбjедност грађана Европе и будућег свиjетског поретка - закључуjе МВП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 15:29