Sa primopredaje dužnosti / - FOTO: NOVINITE.COM
09/04/2024 u 16:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ambasador Bugarske u Crnoj Gori preuzeo dužnost ministra spoljnih poslova

Ambasador Bugarske u Crnoj Gori Stefan Dimitrov preuzeo je dužnost ministra spoljnih poslova Bugarske.

Marija Gabrijel, bivša ministarka spoljnih poslova, prenijela je danas svoje dužnosti na Stefana Dimitrova. Ova tranzicija predstavlja jedinu promjenu u sastavu privremene vlade, kako je najavio premijer Dimitar Glavčev tokom ministarske prezentacije, prenosi portal RTCG.

Prvobitno je saopšteno da će ulogu ministra spoljnih poslova preuzeti Ivajlo Cenov, bivši konzul u Beču. Međutim, kada je izdat predsjednički ukaz, postalo je očigledno da će mjesto umesto njega preuzeti Stefan Dimitrov, bugarski ambasador u Crnoj Gori. Glavčev je pojasnio da je Cenov odbio imenovanje iz ličnih razloga.

Gorčević sa Dimitrovim: Ukoliko nastavi započetom dinamikom Crna Gora može da postane sljedeća članica EU

Na ceremoniji održanoj diskretno, Marija Gabrijel je zvanično predala dužnosti ministra spoljnih poslova Stefanu Dimitrovu, iskusnom diplomati sa velikim iskustvom. Dimitrov je bio na raznim diplomatskim funkcijama, uključujući direktorske funkcije u Ministarstvu inostranih poslova i ambasadorske uloge u Crnoj Gori i Njemačkoj.

Najveći izazov za Stefana Dimitrova u novoj ulozi biće organizacija predstojećih izbora „2 u 1“ u inostranstvu. Ovi izbori obuhvataju i vanredne parlamentarne izbore za 50. Narodnu skupštinu i glasanje u Evropskom parlamentu, zakazane za 9. jun.

Tokom ceremonije primopredaje, Dimitrov je izrazio posvećenost da svoje dužnosti ministra spoljnih poslova obavlja sa profesionalizmom i posvećenošću.

Marija Gabrijel je zauzvrat povjerila svom nasledniku projekat bugarske spoljnopolitičke strategije i izrazila zahvalnost na zajedničkim naporima tima Ministarstva spoljnih poslova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jun 2024 21:59