Gandel i Husović / - FOTO: V.RA
04/08/2022 u 08:12 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ambasador Slovačke u CG posjetio Rožaje: Žele da unapredjuju saradnju sa crnogorskim opštinama

Crnu Goru i slovačku povezuju čvrste prijateljske veze. To su male države sa divnom prirodom i ljubaznim ljudima. Naša je želja da dodatno unaprijedimo saradnju sa opštinama u Crnoj Gori, kazao je Gandel

Ambasador Slovčke u Crnoj Gori, Boris Gandel, boravio je u zvaničnoj posjeti Rožajama, gdje je razgovarao sa predsjednikom Opštine, Rahmanom Husovićem i njegovim saradnicima. Husović je upoznao Gandela sa razvojnim perspektivama ove opštine.

- Kada je u pitanju naš sveukupni napredak, nade prvenstveno polažemo u bogate prirodne potencijale koji će nam pružiti priliku da u našu opštinu dolaze turisti tokom cijele godine. Ono što Rožaje posebno izdvaja je tradicija gostoprimstva i otvorenost prema ljudima, bez obzira iz kojih krajeva svijata dolaze – rekao je Husović.

Ambasador Slovačke, Gandel je kazao da mu je ovo prva posjeta Rožajama, izražavajući zadovoljstvo prirodnim ambijentom u kojem je smještena rožajska opština, kao i gostoprimstvom.

- Crnu Goru i slovačku povezuju čvrste prijateljske veze. To su male države sa divnom prirodom i ljubaznim ljudima. Naša je želja da dodatno unaprijedimo saradnju sa opštinama u Crnoj Gori. U tom pravcu smo spremni da mini grantovima pomognemo u realizaciji važnih projekata od javnog interesa – rekao je Gandel koji je pohvalio ažurnost lokalnih subjekata koji su radili na uredjenju park šume Brezovačko brdo, koji je realizovala NVO "Avlija" u saradnji sa Ambasadom Slovačke, opštinom Rožaje i Lokalnom turističkom organizaciom. Gandel je u pratnji Husovića obišao park šumu Brezovačko brdo, nakon čega je saopštio da će i dalje nastaviti da podržavaju ovaj projekat.

                                                                                                                     

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:29