/ FOTO: IGOR šLJIVANčANIN
13/01/2023 u 15:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ambasadorka Ozan zahvalila Đukanoviću na vrijednom priznanju

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadorku Republike Turske Songul Ozan

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadorku Republike Turske Songul Ozan i tom prilikom uručio joj visoko državno odlikovanje, medalju za zasluge, u znak zahvalnosti za uspješno obavljenu misiju i doprinos unapređenju prijateljskih odnosa dvije zemlje.

- Uz ocjenu da je odlikovanje više nego zasluženo, predsjednik je zahvalio ambasadorki Ozan za izuzetan doprinos unapređenju međudržavne saradnje što je vodilo daljem rastu povjerenja i prijateljstva između država i naroda Crne Gore i Turske. Zahvaljujući ambasadorki za prijateljstvo koje je kao diplomatski predstavnik velike zemlje pokazala prema Crnoj Gori i njenim građanima, naglasio je da je u proteklom periodu bitno unaprijeđenja frekvencija susreta na najvišem nivou, posebno ističući zvaničnu posjetu predsjednika Erdogana i radnu posjetu predsjednika Crne Gore Istanbulu prošle godine- navodi se u saopštenju.

Dinamičan politički dijalog i sadržajni razgovori na najvišem nivou garancija su daljeg rasta povjerenja između dvije zemlje, ocijenio je predsjednik i naglasio da je posebno važno da u teškim vremenima koje živimo, čuvamo stara i gradimo nova prijateljstva.

- Istakao je važan doprinos ambasadorke u širenju zajednice turskog biznisa u Crnoj Gori, što je dragocjeno za ukupan ekonomski razvoj, posebno malog i srednjeg biznisa. Visoko je ocijenio odnose i u oblasti obrazovanja i kulture ističući značaj stipendiranja naših studenata na univerzitetima u Turskoj, uspješne projekte razvoja lokalnih zajednica uz podršku TIKA-e i zahvalio za veliku pomoć Turske Crnoj Gori u vrijeme pandemije. Uz najbolje želje za dalji lični i profesionalni uspjeh ambasadorke Ozan, iskazao je uvjerenje u dalje unaprijeđenje odnosa dvije države, savezništva u okviru NATO-a i zajednički doprinos stabilnosti u rovitim regionima dvije države, kao i stabilnosti i prosperitetu Evrope na globalnoj sceni- navodi se u saopštenju.

Ambasadorka Ozan zahvalila je predsjedniku na vrijednom priznanju ističući da se od prvog momenta svog mandata osjećala kao kod kuće.

- Istakla je posebnu zahvalnost i privilegiju što je svoju diplomatsku misiju obavljala u vrijeme mandata predsjednika Đukanovića nailazeći na veliko poštovanje, otvorenost i toplinu na svakom mjestu u Crnoj Gori. Uz poseban ponos zbog realizovanih posjeta dva predsjednika, iskazala je uvjerenje u dalji napredak međudržavnih odnosa. Ozan je podsjetila da Crna Gora i Turska dijele zajedničku istoriju i ljudske veze, kao i da je Crna Gora danas jako prepoznatljiva u Turskoj i da nas i u budućnosti očekuju značajne turske investicije i aktivan doprinos turskog biznisa. Uz rezultate na jačanju uzajamnih odnosa na polju kulture, obrazovanja i zdravstva, najavila je kontinuitet u aktivnostima agencije TIKA i uvjerenje da će se nastaviti tradicija izuzetno dobre saradnje diplomatskih predstavnika u Crnoj Gori i Turskoj u interesu obje države- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 09:34