/ FOTO: VLADA CG
26/09/2022 u 13:57 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Američka kompanija Bechtel sa Abazovićem: Želimo da gradimo u CG

Abazović je upoznao sagovornike sa planovima u oblasti ulaganja u razvojne projekte posebno u oblasti infrastrukture i energetike

Predsjednik Vlade Dritan Abazović sastao se danas u Njujorku sa predstavnicima kompanije Bechtel: Stjuartom Džonsom predsjednikom za regionalne i korporativne poslove Bectel Global Corporation i Endrjuom Patersonom menadžerom za kapitalne razvojne projekte Bechtel Infrastructure.

Abazović je upoznao sagovornike sa planovima u oblasti ulaganja u razvojne projekte posebno u oblasti infrastrukture i energetike.

“Naše ambicije su da sa pouzdanim partnerima krenemo u intenzivniji infrasturkturni razvoj”, kazao je on.

Predstavnici kompanije Bechtel su informisali premijera o projektima koje realizuju u regionu i izrazili interesovanje za saradnju sa Crnom Gorom na planu infrastrukturnog razvoja, posebno u oblastima saobraćaja i energetike.

“Želimo da saradjujemo sa Crnom Gorom na obostrano zadovoljstvo i u interesu daljeg razvoja vaše zemlje” kazali su iz Bechtela-a.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o nastavku izgradnje autoputa i ocijenjeno da ovaj projekat za Crnu Goru nije samo put već ekonomski koridor, te da što prije treba pristupiti nastavku realizacije preostalih dionica.

Nastavak razgovora zakazan je za oktobar u Podgorici kada će se predstavnici Vlade Crne Gore sastati sa predstavnicima komapnije Bechtel kako bi  detaljnije razmotrili modele potencijalne saradnje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 20:02