Đorđije Andrić / - DNP
25/03/2024 u 16:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Andrić pitao Đeljošaja: Šta ima humano u ubistvu šest nedužnih civila u Murinu

U Murinu tokom bombardovanja mosta 1999. godine stradalo je šest civila, od kojih troje djecem, šta u tome ima humano, pitao je Nika Đeljošaja Đorđije Andrić iz Demokratske narodna partije (DNP).

Nik Đeljošaj uvrijedio je građane Crne Gore izjavom da je NATO bombardovanje "humanitarna intervencija", kazao je Andrić.

- Podsjetio bih na činjenicu da je na sjeveru Crne Gore, 1999. godine bombardovan most u varošici Murino na sjeveru Crne Gore, stradalo je šest civila, od kojih troje djece. Pa bih upitao Nika Đeljošaja, šta je tačno humanitarno vidio u ovom događaju? Da li bombe koje su pale djeci od 11, 13 i 14 godina na glavu i ubile ih na licu mjesta? Nik Đeljošaj vjerovatno želi da kaže da je NATO tom prilikom renovirao most - nabeo je Andrić.

Đeljošaj: Humanitarnom vojnom intervencijom zaustavljena Miloševićeva politika zločina

Ističe da nazvati zločinačku agresiju NATO-a nad SR Jugoslavijom – ‘‘humanitarnom intervencijom‘‘ je ništa drugo nego izazivanje nacionalne netpreljivosti i produbljivanje političke krize.

- Đeljošaj je potpredsjednik Vlade Crne Gore i mora voditi računa o tome šta govori, njegov posao je da radi u intresu svih građana a ne da na grub način vrijeđa žrtve, porodice žrtava i sve građane Crne Gore. Očekujem od nadređenih da upozore Đeljošaja da se ubuduće uzdrži od davanja ovakvih političkih kvalifikacija, za dobrobit svih građana Crne Gore - kazao je Andrić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:33