Sa sabora u selu Zaostro  / - FOTO: FEJSBUK
12/08/2022 u 11:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Andrijevičkom DPS-u smeta što drugi čovjek opštine ide na sabor u Zaostro

Tamo gdje se džabe jede i pije tu je i Raketić, tvrde iz ove partije

Potpredsjednik Opštine Andrijevica i predsjednik Opštinskog odbora DF-a u ovoj opštini Veselin Raketić prisustvovao je saboru u selu Zaostro prije nekoliko dana, a to je zasmetalo Opštinskom odboru DPS-a u Andrijevici, koji tvrde da je Raketić tamo propagirao "četničku ideologiju", 

- Bio je u društvu onih koji  šalju poruku:”Živ je Draža, umro nije”. To je dokaz su da pristalice “srpskog sveta” i propagatori četničke ideologije nastavljaju da šenluče po Andrijevici- navode iz DPS-a. 

Prema njihovim riječima, "nedopustivo je da drugi čovjek opštine pod zastavom Ujedinjenog ravnogorskog pokreta, slavi lik i djelo saradnika okupatora, u zemlji koja je ponikla na tekovinama antifašizma".

- Međutim, osim ličnog ideološkog prepoznavanja sa učesnicima skupa, Raketić bi pretpostavljamo svakako bio gost i da je povod bio nešto sasvim drugo, jer tamo gdje se džabe jede i pije tu je i on. U ime građanki i građana Andrijevice izražavamo stid jer je čovjek, koji ne poštuje Crnu Goru i sve što ona jeste, dok veliča presuđenog ratnog zločinca, jedan od ljudi koji predvode naš grad. Nećemo dozvoliti njemu i njemu sličnim, koji Andrijevicu nesavjesno vode u ponor, da ugrožavaju multinacionalni, međuvjerski i međuetnički sklad u našoj opštini. Ne u Andrijevici i ne u naše ime, jer su žitelji našeg kraja pokazali i dokazali da će uvijek biti na strani emancipovane, građanske, slobodarske i evropske Crne Gore- zaključuje se u saopštenju DPS-a Andrijevica. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. novembar 2022 16:12