Anđušić / Foto: Arhiva
14/10/2022 u 15:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Anđušić: Abazović i ministri manipulišu Izvještajem EK

Crnoj Gori je potrebna krupna politička promjen, saamo tako ćemo zaustaviti ovo štetočinstvo sa predumišljajem koje sprovodi Abazović, tvrdi on

Mihailo Anđušić, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore tvrdi da premijer Dritan Abazović i ministri u Vladi manipulišu Izvještajem Evropske komisije i da potcjenjuju inteligenciju građana. 

Saopštenje Anđušića prenosimo u cjelosti: 

Slušajući stavove dijela odlazeće Vlade, stiče se utisak da je njima jedinima proslijeđen drugačiji Izvještaj Evropske komisije od onog koji smo svi mogli da pročitamo. 

Jer, ono što je obeshrabrujući, a možemo reći i najgori izvještaj do sada - za dio članova Vlade je povoljan i dobar dokument? Osim ako zaista nijesu ljudi koji vide nešto dobro u nazadovanju Crne Gore, i kojima je upravo to cilj. 

Umjesto da podnesu odgovornost za katastrofalne konstatacije iz Izvještaja, a što je direktna krivica (ne)činjenja Vlade, oni gledaju kako da svale krivicu na Parlament. Iako su prošle nedjelje na sjednici lamentirali nad nepovoljnim i Izvještajem gorim i od prošlogodišnjem - sada pokušavaju manipulisati javnošću, potcjenjujući inteligenciju građana, iako se radi o dokumentu koji je svima dostupan.

Pritom, Vlada svjesno pogrešno tumači poruke iz Izvještaja, iako zna da njihove pokušaje dezinformacija prate naši međunarodni partneri. 

Crna Gora je imala veliku, istorijski šansu da uskoro bude u predvorju članstva u EU. Ali, ona je propuštena, zahvaljujući nesposobnosti i nezainteresovanosti odlazeće Vlade, koja je time samo dokazala da na svakom polju radi protiv nacionalnih interesa Crne Gore. 

Zato je Crnoj Gori hitno potrebna krupna politička promjena. Samo tako ćemo zaustaviti ovo štetočinstvo sa predumišljajem koje sprovodi Abazović sa svojom Vladom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. decembar 2023 06:49