Михаило Анђушић / - ДПС
27/07/2021 u 09:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Анђушић: Бахаћење државних функционера у Јапану с народним парама

Jош не стигну да обjасне гдjе jе и због чега jедно путовало, поjави се нових троjе коjи арче буџетски новац, попут Весне Братић коjа закупљуjе ВИП салоне по међународним аеродромима за своjе потребе, каже Анђушић

У Влади и државним институциjама у коjима jе ДФ-УРА-Демократе ухљебила своjе партиjске кадрове, према признању премиjера Здравка Кривокапића и у складу са већ чувеном табелом расподjеле мjеста „по дубини“, очигледно не раде ништа друго сем што о трошку грађана путуjу и узимаjу дневнице чак и за приватна путовања. Jош не стигну да обjасне гдjе jе и због чега jедно путовало, поjави се нових троjе коjи арче буџетски новац, попут Весне Братић коjа закупљуjе ВИП салоне по међународним аеродромима за своjе потребе, каже Михаило Анђушић, члан Извршног одбора ДПС Црне Горе.

- Тако грађани jош ниjесу добили образложење зашто jе директор Фонда ПИО Драгослав Шћекић у приватну посjету Газиместану, на обиљежавање Видовдана, коjи ниjе званични државни празник, путовао службеним возилом Фонда и уз дневнице коjе jе, такође, уредно узео из Фонда, као да jе риjеч о званичноj државноj посjети - каже Анђушић.

Из ДПС-а подсjећају да су због овога већ тражили да се огласе премиjер Кривокапић и остали надлежни из Владе, "али су они очигледно заузети истим послом као и Шћекић на Газиместану – трошењем буџетског новца на бесмислена путовања".

- О коликом jе лицемjерjу риjеч, наjбоље свjедочи поређење њихових тврдњи до децембра 2020. године о „прекиду праксе бахатог понашања претходне власти“ са њиховим понашањем одмах након преузимања функциjа. Осим тога што су помпезно на прву сjедницу Владе дошли таксиjем, а одмах након сjеднице се кући вратили службеним аутомобилима, што хиљадама еура мjесечно плаћаjу консултанте, што су им апсолутно сви уговори таjни и недоступни jавности, што су покушавали грађанима и полициjским службеницима да подметну манипулисање доказима само да би заштитили замjеника генералног секретара Владе Николу Кандића, што не умиjу да зауставе очигледну економску кризу него грађанима диjеле уље, што троше стотине хиљада буджетског новца на обезбjеђење министара и државних секретара по министарствима коjима не припада полициjска заштита... ова власт не ради апсолутно ништа друго. Све остале популистичке теме, укључуjући и њихове наводне унутаркоалиционе сукобе, служе само као димна  завjеса док спроводе своjу агенду „српског света“ и бахато троше буџетски новац у години за коjу се знало унаприjед да ће бити финансиjски тешка и изазовна због дуготраjуће пандемиjе корона вируса - каже Анђушић.

Изгледа да jе, истиче, за њих наjважниjе стићи до Газиместана и ВИП салона на аеродрому о трошку грађана Црне Горе, и то све из позициjе функционера  „спржене земље“, како воле да називаjу Црну Гору.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:29