М. Анђушић / Фото: Дан
26/12/2021 u 13:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Анђушић критикује Владу: Националистички непотизам заробио институције система

ДПС је једини сигуран партнер у свим турбулентним и развојним процесима, тврди он

Умјесто владавине права и европске перспективе, блокиране институције система доживјеле су владавину ограничених компетенција, националистичког непотизма и клерикализованог непочинства, сматра Михаило Анђушић, одборник ДПС-а у Скупштини Главног града.

- У години владавине деструкције и декаденције актуелне власти, уколико је нешто постало сасвим јасно, свима унутар и ван Црне Горе, јесте да је за реформу и просперитет овог друштва неопходно постојање стабилне проевропске политичке већине. Математичком тачношћу знамо да такву политичку већину чини Демократска партија социјалиста, као вишедеценијски гарант и сигуран партнер у свим турбулентним и развојним процесима, не само у Црној Гори, него цјелокупном Западном Балкану. У години великих и, на жалост, тешких лекција за све у Црној Гори, креатори оваквог стања једино су пали на испиту и заувијек изгубили претходно добијену прилику са највиших међународних адреса- додао је он. 

Како је казао, једина свијетла тачка у свему је Главни град Подгорица. 

- Подгорица биљежи годину најинтензивнијег развоја у својој историји, годину великих инвестиционих успјеха, реализованих саобраћајница, стотина хиљада озелењених и култивисаних јавних површина. Година за нама је година садржајне, зелене, хумане, прогресивне Подгорице, Подгорице која се једина бринула о свим категоријама друштва, од социјалних до привредних. Једном ријечју, Подгорица је у години за нама представљала једину свијетлу тачку укупног сивила у коме се налазила наша држава- закључио је Анђушић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:20