михаило анђушић / - михаило анђушић
08/04/2022 u 18:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Анђушић: Момци из Владе, устаните кад помињете резултате рада Главног града

- На срећу по све грађанке и грађане Подгорице ова Влада и Милојко Спајић остаће само њихова ружна прошлост коју ће жељети што прије заборавити - навео је он

Момци из Владе, устаните кад помињете резултате рада Главног града, поручио је шеф Клуба одборника ДПС у Скупштини Главног града Михаило Анђушић.

Он је, поводом изјаве министра Спајића да би Јаков Милатовић био сјајан градоначелник Подгорице и ефективно водио Главни град, те да је Буџет Главног града катастрофално коришћен у претходном периоду, а потенцијал града није искоришћен ни у траговима, подсјетио јавност на само дио пројеката које су реализовали.

 - За непуне четири године изграђено је 170 км новог водовода и 27 км нове мреже фекалне канализације, темељно је санирано 132 км пута, изграђено 13 нових паркова, 42 дјечја игралишта, 66 спортска полигона. Уређено је 110 фасада на објектима широм града, а 80% територије покривено је лед расвјетом. Ускоро ће Подгоричани добити нове аутобусе, имају прилику да уживају у новом шеталишту. Изграђени су нови булевари и мостови. Кроз бројне конкурсе и пакете подршке, помогли смо да се, у вријеме када се широм свијета предузећа затварају, код нас покрећу нови бизниси и проширују они постојећи - нагласио је Анђушић.

Како је истакао, круна ових напора биће хиљаде нових радних мјеста у оквиру бизнис зона.

 - Радили смо и радимо на свим пољима, а иза нас не стоје графикони који маскирају неуспјехе, већ стотине успјешно започетих или реализованих пројеката и задовољни становници свих подгоричких насеља. С пуним правом, дакле, можемо рећи да је Милојко Спајић посљедња особа која себи може дати за право да оцјењује рад актуелне градске управе и њено управљање градским финансијама. Грађани Подгорице заједно са управом креирали су Буџет Главног града, док је министар Спајић Црну Гору тајно и преко ноћи задужио за око 750 милиона еура, продајом државних обвезница на европском тржишту - додао је он.

Анђушић је истакао и да док је Подгорца радила на формирању бизнис зона, Спајић је радио на томе да се на евиденцији за незапошљена лица нађе преко 3.000 високошколаца више него што је то био случај у вријеме претходне власти.

 - Радио је и на томе да за вријеме његовог експертског министарског ангажмана из Црне Гре оде више страних инвеститора, да се угаси КАП, Дувански комбинат, Жељезара, да оде Аман и да Катари Диара одустане од вишемилионског пројекта у Плавим Хоризонтима. Док је градска управа радила на томе да и поред очигледне опструкције Владе, набави нове аутобусе, Спајић је радио на популистичком оснивању авио компаније за 0 еура, која данас грађане Црне Горе кошта на десетине милиона еура. Него на срећу по све грађанке и грађане Подгорице ова Влада и Милојко Спајић остаће само њихова ружна прошлост коју ће жељети што прије заборавити, закључио је Анђушић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 05:08