Михаило Анђушић -фото: ДПС / - Михаило Анђушић -фото: ДПС
29/03/2022 u 12:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Анђушић: Сточари у штрајку, а министар Стијовић се башкари по свјетским дестинацијама

- Делегација Министарства пољопривреде као да се подсмијева сви оним пољопривредним произвођачима које су увели у егзистенцијалну кризу, и проблем да прехране своје породице - поручио је

Док одлазећи министар Александар Стијовић шета и путује по свијету са својим сарадницима, од егзотичних дестинација попут Сенегала до главног града Бугарске, стање у сектору пољопривреде је у тоталном хаосу, саопштио је члан Извршног одбора ДПС Црне Горе, Михаило Анђушић.

 - Због кризе у мљекарској индустрији и одсуства реакције надлежних, данас је дио сточара у знак протеста оставио млијеко испред Министарства пољопривреде. Усљед кашњења овог министарства држава је остала без најмање 50 милиона еура кроз ИПАРД ИИИ јер се Црна Гора нашла у програму ЕУ вриједном 900 милиона еура?! - навео је Анђушић.

Како је истакао, ако се на то дода кашњење Агробуџета од прошле године, због чега пољопривредници нијесу могли да испланирају сјетву, намеће се питање да ли министар и његови сарадници мисле да им је боравак на сенегалским плажама, важнији него да бар на крају свог мандата покушају да спријече распад пољопривредног сектора. 

 - Нажалост, ни то није довољно него објавом фотографија на друштвеним мрежама са овог егзотичног путовања које су финансирали сви грађани, делегација Министарства пољопривреде као да се подсмијева сви оним пољопривредним произвођачима које су увели у егзистенцијалну кризу, и проблем да прехране своје породице - поручио је Анђушић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:18