Анђушић / FOTO: ARHIVA
04/11/2021 u 10:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Анђушић тврди: Влада ће грађане оставити без хљеба

Стање у пекарској индустрији је дошло до прага пуцања, тврди функционер ДПС-а

Тренутно стање у пекарској индустрији је дошло до прага пуцања и уколико Влада ускоро не буде предузела конкретне мјере, садашња неодржива ситуација довешће до тешких посљедица за ову грану привреде, али и све грађане Црне Горе, тврди члан Извршног одбора ДПС-а Михаило Анђушић.

Kако каже, од доласка ове власти цијене свих улазних сировина у пекарској производњи су у континуитету расли, “да би данас достигле вртоглаве висине”.

- Наиме, од септембра прошле године цијена брашна од 250 еура по тони досегла је рекордних 400 еура по тони. У истом периоду цијена квасца и адитива је скочила за 50 одсто, уља 70 одсто са додатном тенденцијом раста којој се не назире крај - поручио је Анђушић.

Према његовим ријечима, ако се узме у обзир да је цијена енергената у сталном порасту и да је само у овој години чак 14 пута дошло до промјене цијене горива на више, долази се до чињенице да је актуелна власт пекарски сектор довела у “тешку позицију, те угрозила њихову егзистенцију и даљи опстанак”.

- Због наведеног абнормалног раста инпута у процесу производње, неминовно да су представници пекарске индустрије принуђени кориговати цијену, што је директна посљедица стања до којег је довела актуелна Влада. Свакако да ако дође до увећања цијене хљеба то ће бити директан удар на буџет грађана. Уколико пак до тога не дође, неминовно је да би се дошло до ситуације која води ка томе да једна грана привреде буде пред гашењем. Влада и ресорна министарства пољопривреде и економског развоја нијесу препознали наведене проблеме, па су тако својим (не)поступање и производњу „свете хране“ довели у питање - закључио је Анђушић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:19