Саша Звицер / - Цетињски лист
01/06/2022 u 12:38 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Анексом уговора за директора Комуналног на Цетињу предвиђена велика отпремнина: Ако га смијене, Звицер узима 50 хиљада еура

Отпремнина се исплаћује једино у случају скраћења мандата, те је ово само заштитна клаузула од политичког утицаја, наводи Звицер за „Дан”

Извршни директор ДОО "Kомунално" Саша Звицер је анексирао уговор о раду како би у случају одласка из компаније прије истека мандата узео око 50.000 еура на име отпремнине. Уговор је написан 17. децембра, а потписали су га предсједник Одбора Слободан Борозан и директор Звицер.

Како извршни директор Звицер наводи за "Дан", отпремнина се исплаћује једино у случају скраћења мандата, те је ово само заштитна клаузула од политичког утицаја.

– До јуче су из опозиционих клупа од стране садашњег градоначелника престонице Цетиње стизале искључиво похвале на рад привредног друштва, на челу са истим тим извршним директором којег сада престоница Цетиње, на челу са градоначелником помиње у негативном и недомаћинском контексту. Они планирају да запосле људе по политичком основу, а не на основу резултата, па им онда смета износ отпремнине који ће ми бити исплаћен понављам, искључиво уколико дође до политички режираног скраћења мандата – истиче Звицер.

Из Oпштине Цетиње је раније наведено да предузеће Комунално оставља дуг само по основу пореза и доприноса у износу од око 3.000.000 еура.

image

Анекс уговора

-приватна архива

Звицер истиче да је то дуг који се вуче већ годинама, те да је настао због неизмиривања цјелокупних мјесечних обавеза.

– Ова компанија иначе сваког мјесеца послује у плусу. Дуг је због неизмиривања укупних обавеза од стране Oпштине Цетиње према овом привредном друштву. Нови градоначелник је имао прилику да промијени ту праксу неплаћања, али и даље нам не уплаћује мјесечну фактуру. Обавеза је да Престоница Цетиње измирује редовно обавезе према привредном друштву, да га технички опреми за обављање додијељене дјелатности паркинг сервиса, па неће бити дуга за порезе и доприносе – наводи Звицер.

Стара гарда ЛСЦГ: Отима се новац

У вријеме тешких услова за живот са којима саосјећа свака пристојна и увиђајна особа у нашем граду, извршни директор ДОО "Kомунално" Цетиње има намјеру да од својих суграђана отме близу 50.000 еура. Скоро тродупло више него што вриједи управна барака предузећа. Наиме, 12 дана након завршетка локалних избора на Цетињу, рачунајући и пораз ДПС-а, одбор директора те организације, садејствујући са директором Звицером, анексом уговора омогућава дуплирање отпремнине истом, са 12 на 24 бруто зараде, у случају његове смјене, наводе из Старе гарде Либералног савеза Црне Горе.

Истичу да уз активизам пореских обвезника, све је то могуће спријечити!

– Прави је тренутак за општу мобилизацију којом показујемо своју грађанску свијест. Не смијемо допустити да силом на срамоту будемо опљачкани. Морамо бити спремни на могуће протесте и окупљања грађана испред комуналног предузећа. Нећете имати мира слушајући наша погрдна скандирања. Само Ваша оставка стишава буру и архивира случај – додају из Старе гарде ЛСЦГ.

Питају и да ли је истина да су нашим парама исплатили отпремнину помоћнику извршног директора Милени Љешњак.

– Позивамо општински одбор ДПС-а, као и њихове одборнике у локалном парламенту, да се изјасне, да ли стоје иза дјеловања свога директора. Ви сте истог "инсталирали" на тој позицији, ви за истог сносите одговорност – пишу из ове партије.

Из пријестонице Цетиње је прије два дана саопштено да се суочавају са бројним финансијским тешкоћама и заосталим дуговањима наслијеђеним од претходне власти, али да неки од директора предузећа и установа у власништву престонице нијесу марили за то.

– Обезбиједили су себи непристојно високе отпремнине у случају одласка са функције. Не би нам било жао да су то менаџери које би пожељеле и такве компаније као што су Гугл или Тесла, међутим, радни резултати једног дијела извршних директора се огледају у великом минусу који остављају иза себе – саопштено је из ове општине.

Они позивају директоре да поднесу неопозиве оставке и одустану од отпремнина, због недомаћинског управљања предузећима и установама, и на тај начин, макар мало, допринесу стабилизацији градских финансија.

– За новац грађана Цетиња ћемо се борити свим правним средствима јер му је мјесто у буџету града, а не у приватним џеповима – пишу из Престонице Цетиње.

Подсјећамо, локална самоуправа општине Цетиње има дуг већи од 38 милиона еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:42