Filip Adžić / - FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE
13/07/2023 u 21:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Odluka o smjeni Brđanina bila jedina ispravna

Ministar unutrašnjih poslova tvrdi da Upravni sud nije donio eksplicitnu odluku da se Zoran Brđanin vrati na mjesto direktora Uprave policije

Upravni sud nije donio odluku da se Zoran Brđanin vrati na mjesto direktora crnogorske policije. To, u razgovoru za TV E, tvrdi ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić.

- Nigdje ne stoje oni navodi koje svakodnevno možemo čuti u javnosti da se traži eksplicitno povratak gospodina Brđanina na posao. Dakle, u toj odluci stoji da mi kao institucija imamo 30 dana da donesemo novu zakonitu odluku, što ćemo mi uraditi i prije isteka zakonitog roka - tvrdi Adžić.

Ministar u tehničkom mandatu otkriva i kako će glasiti nova odluka.

- Mi ćemo samo upotpuniti obrazloženje za smjenu gospodina Brđanina. Vjerujemo da postoje zakonski razlozi za njegovu smjenu i mi ćemo upotpunjenu odluku predati Upravnom sudu. Vjerujem i da su rezultati koje smo napravili nakon smjene gospodina Brđanina pokazali da je odluka bila opravdana, kao i svi ljudi koji su procesuirani nakon njegove smjene, a koji su se u javnosti mogli dovesti u kontakt sa gospodinom Brđaninom. Zaista vjerujem da je odluka o njegovoj smjeni bila jedina ispravna koju sam kao ministar unutrašnjih poslova mogao donijeti,” poručuje Adžić.

Odgovarajući na pitanje da li to znači da Brđanin, uprkos odluci Upravnog suda, neće biti vraćen za direktora Uprave policije, Adžić kaže da se to eksplicinto i ne traži.

- Da smo dobili takvu odluku, a čuo sam da je bilo slučajeva u kojima se eksplicitno tražilo da se oni koji su smijenjeni u pravosudnim institucijama vrate na posao, možda bi i odluka Ministarstva unutrašnjih poslova bila drugačija - poručuje Adžić.

Ministar u tehničkom mandate ostaje pri nedavnoj izjavi da je Zakon o unutrašnjim poslovima nespretno napisan. Kaže i da se ta njegova izjava pokušavala, kako navodi, zlonamjerno protumačiti.

- Ja pri tome ostajem i vjerujem da će budući Parlament morati da mijenja Zakon o unutrašnjim poslovima, kako bi obezbijedio bolju funkcionalnost organa, što nikako ne znači da ja ne poštujem zakon ili da bilo kad nijesam poštovao zakon - poručuje Adžić.  

Da li je zakon u slučaju Brđanina ispoštovan do kraja, biće poznato nakon što Upravni sud razmotri novu odluku Vlade. Ono što je za sada sigurno je da je taj sud, kako je Televiziji E zvanično saopšteno, poništio  rješenje o njegovom razrješenju i predmet vratio u stanje u kojem se nalazio prije nego što je donijet akt. U prevodu, Brđanin je u ovom trenutku, htjela to Vlada da prihvati ili ne, po slovu zakonu i dalje direktor policije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 20:07