/ Лого АСК - Лого АСК
31/01/2023 u 14:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ASK će provjeriti da li se na zaposlene u Solar gradnji vrši politički pritisak

Koristeći postojeće pravne mehanizme, Agencija će u ovom preduzeću kontrolisati poštovanje zabrane vršenja pritiska, koja je propisana članom 35 i 36 Zakona, i detaljno upoznati javno mnjenje sa ishodom postupka

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) saopštila je da će postupiti u skladu sa svojim nadležnostima određenim Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja (ZFPSiIK), a povodom informacija objavljenih na društvenim mrežama o navodnom organizovanom prikupljanju potpisa za podršku jednom od predsjedničkih kandidata u preduzeću „EPCG – Solar gradnja“.

Koristeći postojeće pravne mehanizme, Agencija će u ovom preduzeću kontrolisati poštovanje zabrane vršenja pritiska, koja je propisana članom 35 i 36 Zakona, i detaljno upoznati javno mnjenje sa ishodom postupka.

- Duboko posvećena zaštiti javnog interesa i snaženju ambijenta vladavine prava, Agencija za sprječavanje korupcije će, primjenom najviših profesionalnih standarda, nastaviti da daje puni doprinos integritetu i kredibilitetu izbornog procesa - saopšteno je iz ASK-a.

Podsjećamo, Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Nikšić javno je upitao predsjednika Odbora direktora Solar gradnje Ivana Kilibardu i članove Janka Milatovića i Blaža Đurkovića, kao i izvršnog direktora Ranka Vuksanovića da li je tačno da se u ovoj firmi vrši pritisak na zaposljene da u susret predsjedničkim izborima podrže Demokratsku Crnu Goru i Demokratski front.

Oni su reagovali nakon što se na društvenim mrežama pojavila fotografija Vajber prepiske iz grupe naslovljene „Monteri“, u kojoj osoba čije je ime zaštićeno, navodno, poziva zaposljene u preduzeću Solar gradnja da dođu u firmu kako bi preuzeli „neki papir od neke dvojice momaka“, koje, kako tvrdi, „prvi put u životu vidi“ i navodi da je „vezano za izbore, neki popis ili šta već“.

Iz nikšićkog DPS-a su ocijenili da ova informacija koja ukazuje da se u državnom preduzeću Solar gradnji vrši pritisak na zaposljene da daju potpise DF-u i Demokratama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 12:00