Бајчетић / Фото: Лазар Ружић
04/04/2022 u 10:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бајчетић: Челници АСК-а бојкотују саслушања око Панама папира и Ђукановићевих сатова

Саслушања се тичу и пријављивања Ђукановићеве имовине у Kочанима, као и његових егзотичних путовања са Бранимиром Гвозденовићем

Посланик Покрета за промјене (ПзП) и чан Одбора за антикорпуцију Никола Бајчетић тврди да челници Агенције за спречавање корупције (АСК) до данашњег дана нису присуствовали ниједном контролном саслушању по одлукама Управног суда, а која се тичу имовине предсједника Црне Горе Мила Ђукановића. 

Бајчетић је на конференцији у Будви представио Извјештај о досадашњем раду Одбора, наводећи да је понашање челника АСК јако спорно. 

Подсјетио је да је поменути скупштински одбор до сада одржао четири сједнице на којима је затражено контролно саслушање челника АСК по одлукама Управног суда, посебно у случајевима неадекватног пријављивања Ђукановићеве имовине у Kочанима, његових скупоцјених сатова, као и егзотичних путовања са Бранимиром Гвозденовићем.

-- Ту су и други случајеви који су изазвали изузетну пажњу јавности као што је непријављено увећање имовине Мила Ђукановића на готово 17.000 еура банкарског дуга који је у његово име платио син Блажо Ђукановић, афера: „Панама папири“ и непријавлљивање фирми од стране Мила Ђукановића и Блажа Ђукановића и непријављени посао између СДТ-а Миливоја Kатнића и фирме „Глосариј“ у оквиру кога је, за само четири мјесеца, вриједност стана СДТ порасла за 28000 еура- додао је Бајчетић. 

Он је навео да постоји снажна воља свих чланова Одбора да се баве свим питањима која директно тангирају надлежности поменутог одбора али је истакао и изазове као и отежану сарадњу са појединим институцијама које би требале да учествују у овој сарадњи.

Такође, Бајчетић је посебно нагласио примјере на којима Црна Гора и њене институције морају много више да раде, а тичу се заштите звиждача.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 17:03