Омер Барјактари / - фото: УРА Улцињ
26/05/2022 u 13:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА: Конститутивна сједница СО Улцињ није одржана ни данас

Представници нове већине - из редова коалициjе “За нови почетак” и ФОРЦЕ кажу да Скупштинска служба наставља са опструкциjом, те да намjерно одуговлаче са процедуром избора новог предсjедника локалног парламента

Наставак конститутивне сjеднице, на коjоj jе требало да дође до именовања предсjедника СО Улцињ и Општине Улцињ, ниjе одржан ни данас, саопштено је из улцињске УРА.

Како наводе, представници нове већине - из редова коалициjе “За нови почетак” и ФОРЦЕ кажу да Скупштинска служба наставља са опструкциjом, те да намjерно одуговлаче са процедуром избора новог предсjедника локалног парламента.

- Свjедоци смо да улцињска опозициjа наставља бруталне опструкциjе у циљу стопирања формирања локалне власти. Данас се нажалост у то укључила и Скупштина служба, коjа jе данас била “Партиjска служба" - казао jе будући предсjедник Општине Улцињ Омер Баjрактари.

Из УРА подсјећају да су, након jучерашњег прекида конституивне сjеднице Скупштине општине Улцињ, одборници нове већине, њих деветнаест, коjу чине коалициjа „За нови почетак“ и ФОРЦЕ, заjедно са двоjе одборника из Демократа, коjи у овом сазиву чине опозициjу, предали захтjев Служби скупштине за наставак сjеднице данас.

Из Скупштинске службе негираjу да опструираjу рад локалног парламента, и тврде да раде све у складу са законом.

- Као стручна служба ћемо савjесно испунити све своjе обавезе и старати се о законитом раду Скупштине, али не смиjемо прекорачити границе своjих овлашћења, то би свакако учинили уколико би одлучили да преузмемо улогу предсjедаваjућег и "наставили сjедницу", како се то од нас захтjева  - наводи се у одговору на захтjев коjи потписуjе В.Д. Секретар Бесарт Ресулани.

- Из Скупштинске службе су информисали одборнике да jе предсjедаваjућа, Jасмина Хаса - наjстариjа одборница у СО Улцињ, заказала консултациjе са представницима одборничких клубова за сjутра - 27.05.2022. Касно синоћ из Скупштинске службе су информисали и jавност да jе наставак конститутивне сjеднице заказан за 31.05.2022. године  - казали су из Улцињске УРА.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:46